Αρχική Επικαιρότητα Τεχνολογία Εικονική Πραγματικότητα στο PS4 ανακοίνωσε η Sony

Εικονική Πραγματικότητα στο PS4 ανακοίνωσε η Sony

Μία σειρά από νέα παιχνίδια που θα μπορούν να παιχτούν σε VR (Εικονική Πραγματικότητα) στο PS4 ανακοίνωσε η Sony στην Ε3 στο Λος Άντζελες.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται νέα Star Wars και Resident Evil, καθώς και Batman, Final Fantasy και Call of Duty. Τα παιχνίδια αυτά, για να παιχτούν σε VR, ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιεί το σετ εικονικής πραγματικότητας PlayStation VR, που θα κοστίζει 399 δολάρια όταν κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει το BBC, σε συνέντευξη στους Financial Times πριν από την Ε3, η Sony είχε επιβεβαιώσει πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει μία αναβαθμισμένη έκδοση του PlayStation 4, υπό την ονομαδία Project Neo, που θα είναι ικανό να προβάλει γραφικά 4Κ.

Πέραν των VR παιχνιδιών, η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέους αποκλειστικούς τίτλους, μεταξύ των οποίων το The Last Guardian, που είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2009. Ως ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού ανακοινώθηκε η 25η Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στο σετ εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, εάν τα πράγματα πάνε όπως σχεδιάζονται από τη Sony, θα είναι η πρώτη πρακτικά «φιλική» (από πλευράς τιμής) στο ευρύ καταναλωτικό κοινό συσκευή VR, καθώς το κόστος της δεν είναι απαγορευτικό για τον μέσο χρήστη (αν και θεωρείται ότι είναι μάλλον λιγότερο ισχυρό από το Oculus Rift και το HTC Vice). Αξίζει να αναφερθεί πως η εταιρεία υπογράμμισε ότι το PS4 είναι ήδη επαρκώς ισχυρό για να «τρέξει» VR, σε μια «έμμεση βολή» κατά της Microsoft, που ανακοίνωσε νέα, εξειδικευμένη για VR gaming, συσκευή (Project Scorpio) το 2017.