Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας από το νέο Δ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου πραγματοποιήθηκε από το νέο διοικητικό συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας όπου συζητήθηκαν θέματα του τεχνικού κλάδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στην Αχαΐα καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση αυτών. Πιο συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε έργα και δράσεις που μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας σε ένα πιο φιλικό, για επενδύσεις, περιβάλλον με συνδυασμένες μεταφορές αλλά και με ορίζοντα τους υδρογονάνθρακες στο Πατραϊκό Κόλπο, όπως και το φυσικό αέριο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Άρης Γκατζόγιας αναφέρθηκε στην δυνατότητα δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου Δημοσίων Έργων για την περεταίρω ανάλυση των συνολικών στοιχείων όπου τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής θα μπορούσαν να αναδειχτούν σε μία ημερίδα που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με το Σύλλογο.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας τόνισε «Σαν Μηχανικός είναι χαρά μου να υποδέχομαι τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας. Η συμμετοχή και η συνεργασία, παράλληλα με το ΤΕΕ, είναι επιδίωξη μας προκειμένου να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που εντοπίζονται τόσο στα Δημόσια Έργα όσο και στο κλάδο των Μηχανικών, η οποία μπορεί να λάβει και θεσμοθετημένη μορφή ».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και η Αντιπρόεδρος Παπαδάμ Γλυκερία, ο Γραμματέας Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, ο Ταμίας Ρέζος Σπύρος, η Αν. Γραμματέας Μπάρλου Ευτυχία, ο Αν. Ταμίας Τσίρλης Φώτιος και ο Ανδρουτσέλλης Γιώργος.