«Εδώ Γεννηματάς… Μόλις έβγαλα τη στολή… Φοβάμαι μαμά»: Το μήνυμα μιας νοσηλεύτριας

«Εδώ Γεννηματάς… Μόλις έβγαλα τη στολή…Στάζω… Διψάω…Φοβάμαι μαμά» είναι το συγκλονιστικό μήνυμα νοσηλεύτριας από το νοσοκομείο Γεννηματάς, που απεικονίζει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Η Σοφία Μάντη, εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, η οποία πριν από την πανδημία ήταν σε ορθοπεδικά χειρουργεία κάνει λόγο για άνισο παιχνίδι και περιγράφει με τον πιο ζωντανό και παραστατικό τρόπο, τη ζωή πλέον μέσα στα νοσοκομεία για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, σε εποχή πανδημίας.

«Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο. Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εμβολιασμένος; Εννοείται όχι. Ετών 39 με οξυγόνο τώρα. 21 σύνολο 4 ναι. Οι υπόλοιποι μάντεψε…» γράφει στο μήνυμά της.

»Και μια διασωληνωμένη και αυτή στους μάντεψε… ετών 74. Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν’ αντέξεις (γιατί λιώνεις στη κυριολεξία), δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει…

»Αλήθεια; Τώρα που είσαι πριν τη διασωλήνωση πίστεψες; Πραγματικά σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξει το εγώ μας και πως βλέπουμε τα πράγματα.

»Εδώ Γεννηματάς… Μόλις έβγαλα τη στολή. Στάζω… Διψάω… Φοβάμαι μαμά…».

 

https://www.lifo.gr/now/greece/edo-gennimatas-molis-ebgala-ti-stoli-fobamai-mama-minyma-mias-nosileytrias