Εγγραφές και συμπλήρωση αίτησης δήλωσης – προτίμησης στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου

Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου ενημερώνει τους μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε Τάξη ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019-20, πως πρέπει να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής ή Μετεγγραφής» μέσω της εφαρμογής “e-eggrafes” στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 00:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών, οι κηδεμόνες των οφείλουν να μεταβούν στην παραπάνω διεύθυνση και να καταχωρήσουν τη δήλωση προτίμησής τους ή να προσέλθουν στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αιγίου, για να πραγματοποιηθεί η δήλωση με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Για να πραγματοποιηθεί η δήλωση, απαιτούνται οι κωδικοί TAXIS (αυτοί που χρησιμοποιούνται για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης). Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν κωδικοί, απαιτείται αίτηση χορήγησης κλειδαρίθμων στην ΔΟΥ της περιοχής, ώστε να δοθούν οι κωδικοί TAXIS.

Τι αφορά η Δήλωση Προτίμησης

  1. 1. Για τους μαθητές της Α’ Τάξης αντιστοιχεί σε δήλωση εγγραφής και προτίμησης Μαθημάτων Επιλογής.
  2. 2. Για τους μαθητές της Β’ Τάξης αντιστοιχεί σε δήλωση προτίμησης Τομέα.

Τομείς προς επιλογή:

Α. Μηχανολογίας
Β. Ηλεκτρολογίας
Γ. Οικονομίας & Διοίκησης

  1. 3. Για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης αντιστοιχεί σε δήλωση προτίμησης Ειδικότητας.

Ειδικότητες προς επιλογή:

Α. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών.
Β. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.
Γ. Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.

  1. 4. Για του μαθητές της Δ’, απλή ανανέωση εγγραφής στην Δ’ Τάξη με τον Τομέα και Ειδικότητα που επέλεξαν σε προηγούμενες Τάξεις.

Η φοίτηση σε όλα τα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. της χώρας (όπου φοιτούν νέοι με πρωινή εργασία ή και άνεργοι) είναι τριετής από τέσσερα χρόνια που ίσχυε πριν, όπως ακριβώς και στα Ημερήσια ΕΠΑ.Λ. Αυτό διευκολύνει τους μαθητές στην γρηγορότερη αποπεράτωση των σπουδών τους και επίσης αποτελεί κίνητρο για οποιονδήποτε κάτοχο Απολυτηρίου ή τίτλου ομότιμου με αυτό, να εγγραφεί στην Β΄ Τάξη και να αποκτήσει Πτυχίο Ειδικότητας με διάρκεια φοίτησης 2 έτη.

Οι απόφοιτοι διεκδικούν θέσεις εργασίας έχοντας στην κατοχή τους Απολυτήριο ισότιμο με εκείνο που λαμβάνουν οι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων καθώς και Πτυχίο Ειδικότητας Eπιπέδου 4, το οποίο με την δυνατότητα συμμετοχής στο αμειβόμενο πρόγραμμα Μεταλυκειακού Έτους (Μαθητείας), αναβαθμίζεται σε Eπίπεδο 5 ύστερα από διάρκεια φοίτησης 9 μηνών.

Επισημαίνεται ότι στους αποφοίτους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων Πανεπιστημιακές Σχολές με ειδική ποσόστωση. Επιπρόσθετα, διατηρείται η δυνατότητα εισαγωγής τους στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Η παραπάνω διαδικασία αίτησης-δήλωσης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και οι Τομείς και οι Ειδικότητες θα δημιουργηθούν με βάση τις προτιμήσεις των μαθητών στις αρχές Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 2691025552 καθώς και στον διαδικτυακό ιστότοπο: http://2epal-esp-aigiou.ach.sch.gr ή στη σελίδα του σχολείου στο Facebook: https://www.facebook.com/2epal.esp.aigiou/

Δ/νση σχολικής μονάδας: Ξηρολιθίων, Συνοικισμός Νικ. Πλαστήρα, Αίγιο

Από τη Δ/νση του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αιγίου