Δωρεάν καρδιολογικοί, ενδοκρινολογικοί και γυναικολογικοί  έλεγχοι στην Κλειτορία

Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση με στόχο την πρόληψη οργανώνουν στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Από τις 9:00 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν δωρεάν καρδιολογικοί, ενδοκρινολογικοί και γυναικολογικοί έλεγχοι σε ενήλικο πληθυσμό.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η δυνατότητα προληπτικής εξέτασης σε πολίτες που έχουν χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Σκοπός των δράσεων που οργανώνονται είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων.

Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάζονται επίσης η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ο Δήμος Καλαβρύτων, η Ενδοκρινολογική Κλινική και η Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.

Η ιατρική παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης, αλλά και την ενημέρωση για το ρόλο που παίζει η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία σε χρόνιες και μη νόσους.