Δυτική Ελλάδα: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη στην πλειοψηφία τους κροτίδες

Απολογισμός εντατικών ελέγχων για κροτίδες, βεγγαλικά και παιδικά αθύρματα στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν δεκατρείς δράστες από τους οποίους οι οκτώ ήταν υπεύθυνοι καταστημάτων
Κανένας τραυματισμός δεν καταγράφθηκε στη Δυτική Ελλάδα από χρήση πυροτεχνικών ειδών κατά τη Πασχαλινή περίοδο

Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, διενεργήθηκαν εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.
Τονίζεται ότι, σκοπός των ελέγχων δεν ήταν μόνο η τήρηση της Νομοθεσίας, αλλά κυρίως η πρόληψη και η αποτροπή ατυχημάτων από την καύση πυροτεχνικών ειδών κατά τη Πασχαλινή περίοδο.


Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας, δεκατρία συνολικά  άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.
Από τους παραπάνω δεκατρείς δράστες, οι οκτώ ήταν ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, όπως περιπτέρων, παντοπωλείων, καταστημάτων δώρων και πωλούσαν στις επιχειρήσεις τους κροτίδες και παιδικά αθύρματα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε, ήταν ιδιώτες που κατείχαν, διέθεταν ή πωλούσαν πυροτεχνικά είδη.


Συνολικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κροτίδες. Αναλυτικότερα :
• (169.156) κροτίδες,
• (21.193) παιδικά αθύρματα,
• (27) βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.
Σημειώνεται ότι, φέτος κατά τη περίοδο των εορτών του Πάσχα, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τραυματισμοί ή θάνατος από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.