Διαδικτυακές ομάδες για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας “Καλλίπολις”

Διαδικτυακές ομάδες για γονείς παιδιών προσχολικής – σχολικής και εφηβικής ηλικίας της Αχαΐας πρόκειται να υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις.

Είναι σίγουρο ότι οι παρατεταμένες συνθήκες αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης της καθημερινότητας έχουν επηρεάσει συναισθηματικά το σύνολο του πληθυσμού. Τα παιδιά και οι έφηβοι, καθώς διανύουν τόσο κρίσιμα για την εξέλιξη τους αναπτυξιακά στάδια είναι ανάγκη -περισσότερο από ποτέ- να έχουν δίπλα τους ενήλικες που να είναι σε θέση να τους υποστηρίξουν στην κατανόηση και τη διαχείριση των όσων βιώνουν και εν γένει στο μεγάλωμα τους. Αυτός είναι ο σκοπός των διαδικτυακών ομάδων γονέων τις οποίες και φέτος διοργανώνει η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια των ομάδων οι γονείς που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για βασικά θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών και την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου όπως η βελτίωση της δεξιότητας της επικοινωνίας, η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, οι ανάγκες των παιδιών ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται, η αναγνώριση & η αξιοποίηση των συναισθημάτων κ.λπ.

Οι διαδικτυακές ομάδες θα υλοποιηθούν ημέρα Τετάρτη και ώρες 18:00 έως 20:00 για 6 συναντήσεις. Ειδικότερα για τους γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας η ομάδα θα ξεκινήσει στις 6 Οκτώβρη 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοέμβρη 2021 ενώ για τους γονείς εφήβων η ομάδα θα ξεκινήσει στις 17 Νοέμβρη 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκέμβρη 2021. Προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να συνδεθούν θα χρειαστούν υπολογιστή ή τάμπλετ με κάμερα και μικρόφωνο ή ένα αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνη: κ. Θώμη Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργός) ή στο email: kpachaia@pat.forthnet.gr, στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.