“Διέξοδος Αιγίου”: «Όρια αγάπης και ασφάλειας στην οικογένεια»

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας «ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΙΟΥ» σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις» θα υλοποιήσουν επιμορφωτική συνάντηση για γονείς στο Στέκι της Ομάδας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στο Αίγιο (είσοδος από Κλ. Οικονόμου) στις 8 Απριλίου 6-8 μ.μ  με θέμα:«Όρια αγάπης και ασφάλειας στην οικογένεια».

Η εισήγηση του θέματος και η συζήτηση με τους γονείς θα γίνει από την κ. Γιάννα Ζορμπά Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις. Θα απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με τις δυσκολίες της οριοθέτησης, τον αποτελεσματικό τρόπο θέσπισης και τήρησης των ορίων και της ανάγκης δημιουργίας αξιόπιστων και ασφαλών σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και παιδιά.

Ο αποτελεσματικός τρόπος οριοθέτησης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προστατευτικούς παράγοντες απέναντι στην εκδήλωση συμπεριφορών εξάρτησης από ουσίες ή συμπεριφορές, όπως η χρήση του Διαδικτύου και αποτελεί ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο για την καλλιέργεια της υπεύθυνης συμπεριφοράς, του αυτοελέγχου, της ανάπτυξης υγιών σχέσεων με τους άλλους κ.ά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη