Δημοτικό Σχολείο Ελίκης: «Αγαπώ την Άθληση- Αγαπώ την Υγεία μου»

Με αφορμή την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που φέτος εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας γνώρισαν τη χαρά του αθλητισμού και τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην υγεία μας!

Στο χώρο του σχολείου υλοποιήθηκαν οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου πραγματοποίησαν συμβολική πορεία σε αυτοσχέδιο γήπεδο στίβου κρατώντας πλακάτ με μηνύματα. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα της ημέρας: «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» μέσα από παρουσίαση και συζήτηση. Ακολούθησαν αθλητικές δράσεις στο προαύλιο με σκοπό να δοκιμάσουν οι μαθητές διάφορες μορφές κίνησης- σωματικής δραστηριότητας. Οι δραστηριότητες είχαν χωριστεί σε ανοιχτού χώρου (τρέξιμο, αθλοπαιδιές), κλειστού χώρου (zumba, ενόργανη, κυκλική προπόνηση) και εναλλακτικές (παιχνίδια με αυτοσχέδια όργανα, ρακέτες, λάστιχα). Παράλληλα υλοποιήθηκαν ομαδικές εικαστικές δράσεις και κατασκευή πανό με αθλητικό περιεχόμενο.

Τέλος είχαμε μια απρόσμενη και ευχάριστη επίσκεψη από αντιπροσωπεία της ομάδας του Παναιγιάλειου. Αφού μας μίλησαν για τα οφέλη του αθλητισμού, μας έκαναν την τιμή να παίξουν μαζί μας ένα μίνι αγώνα ποδοσφαίρου. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή την ευκαιρία.