ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ: Ζητείται υπάλληλος για να λειτουργήσει και το χειμώνα

Η  ανακαινισµένη πινακοθήκη της Ακράτας κινδυνεύει να µείνει κλειστή για δέκα µήνες. “∆εν υπάρχει διαθέσιµος υπάλληλος εκτός καλοκαιρινής περιόδου” τονίζουν οι κάτοικοι της Ακράτας µη κρύβοντας την ανησυχία τους. 

Φέτος ο ∆ήµος Αιγιαλείας διέθεσε περίπου τριάντα χιλιάδες ευρώ για την ανακαίνιση της (νέα σκεπή κλπ.). Η Πινακοθήκη Ακράτας λόγω σηµαντικής δωρεάς έργων τέχνης Χ. Γιαννακόπουλου, θεωρείται ποιοτικά η καλύτερη της Πελοπόννησου. 

Ως γνωστό η Πινακοθήκη λειτουργεί 30 χρόνια περίπου και έχει πολλά έργα τέχνης µεταξύ των οποίων ειδική αίθουσα µε έργα του Αιγιώτη ζωγράφου Τάκη Σιδέρη.  ΄Οπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής σε επικοινωνία τους στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, “θα ήταν κρίµα η κορωνίς της Αιγιάλειας  και το διαµάντι της Ακράτας, µετά από τόσους κόπους και έξοδα να παραµένει ανοιχτή µόνο δυόµισι µήνες το καλοκαίρι”.

Η δηµοτική αρχή θα πρέπει να βρει τρόπο και να εξασφαλίσει τη συνεχή λειτουργία της  όλο το χρόνο  µε τον υπάλληλο που απαιτείται, µιας και η Ακράτα και το χειµώνα αποτελεί κοµβικό σηµείο και συνδέει την πρωτεύουσα µε τα Καλάβρυτα, που αποτελεί χειµερινό προορισµό που σφύζει από ζωή.

 

Aπό την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 2/9/2021