Δημιουργία hot spot στο Αίγιο – Προωθούν το κλείσιμο του Πρωτοδικείου και του Νοσοκομείου Αιγίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις 7 μ.μ. ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος προέβη σε τρεις ανακοινώσεις που ξάφνιασαν και ανησύχησαν ολόκληρο το σώμα, αλλά και τους παρευρισκόμενους και αφορούν:

  1. Τη δημιουργία hot spot στο Αίγιο
  2. Την πρόταση για το Κλείσιμο του Πρωτοδικείου Αιγίου καθώς και…
  3. Μια τροπολογία που αφορά τα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Για το πρώτο θέμα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνει hot spot στο Αίγιο και σύμφωνα με πληροφορίες του “aigialeia24.gr” ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τους 1000. Μέρος αυτών, πιθανόν να εγκατασταθούν και χώρο των κοντέινερ στο “Τριάντειο”.

Για το Πρωτοδικείο Αιγίου, σε συζήτηση που παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας στην Πάτρα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει πρόθεση της Κυβέρνησης να κλείσει ένα από τα τρία Πρωτοδικεία  που υπάρχουν στο νομό (στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα και το Αίγιο), μιας και θεωρούνται πολλά, με πρώτο στη λίστα αυτό του Αιγίου.

Στην αντίληψη του Δημάρχου Αιγιάλειας έπεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο, το οποίο αφορά τη διαχείριση των Νοσοκομείων, η οποία θα γίνεται πλέον από τους Δήμους. Δηλαδή όσον αφορά το Νοσοκομείο Αιγίου, τα έξοδα λειτουργίας του θα περάσουν στο Δήμο και αντιστοιχούν όσο ολόκληρος   ο ετήσιος προϋπολογισμός του Δήμου Αιγιάλειας.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ωστόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, έσπευσε να βγάλει διευκρινιστικό σημείωμα, στο οποίο επισημαίνει τα εξής:

“Η τροπολογία στο Νομοσχέδιο «Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», είναι του υπουργείου Εσωτερικών (σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας).

Έρχεται να καλύψει το αίτημα πολλών φορέων της αυτοδιοίκησης να τους παρέχεται η δυνατότητα επιχορήγησης των δημόσιων δομών Υγείας για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους.

Σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει, αλλά διευκολύνει τους δήμους που επιθυμούν να επιχορηγήσουν τις δημόσιες δομές Υγείας, οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους”.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” την Πέμπτη 18/2/2015