Δημήτρης Μαρινόπουλος: “Το θανάσιμο… τρίο”!

Ο  Δημήτρης Μαρινόπουλος, από το Acceleration Gym στο Αίγιο μας συμβούλει πώς πρέπει να καταπολεμήσουμε το θανάσιμο… τρίο (υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη) και αναφέρει:

– “Σύμφωνα με τα U.S Centers for Disease Control and Prevention, σχεδόν οι μισοί ενήλικοι Αμερικάνοι έχουν υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη. Όλα αυτά τα προβλήματα υγείας αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ένας στους οκτώ ενηλίκες έχει τουλάχιστον δυο από αυτά και ένας στους 33 έχει και τα τρία. Μια έκθεση αναφέρει πως ένα 15% των ενηλίκων που έχουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρία προβλήματα υγείας, παραμένει αδιάγνωστο. Οι Αφρο-Αμερικάνοι είναι πιο πιθανό να πάσχουν από τα δύο ή και τα τρία μαζί, διότι παρουσίασαν τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρτασης (42,5%). Η μελέτη έδειξε ότι οι λευκοί (Καυκάσιοι) Αμερικανοί έχουν υψηλότερη χοληστερόλη και ότι οι Λατινοαμερικάνοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαβήτη.

Πολεμήστε τα προβλήματα αυτά με την κατανάλωση αγνών τροφίμων, με την άθληση βάσει προγράμματος και ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Να κάνετε τακτικά ιατρικά τεστ για να ξέρετε σε τι κατάσταση υγείας βρίσκεστε”.