Δημήτρης Μαρινόπουλος: “Να αγαπάτε τους πνεύμονές σας”

Ο Αιγιώτης πρωταθλητής τoυ bodybuilding και συνιδιοκτήτης του Acceleartion Gym στο Αίγιο, Δημήτρης Μαρινόπουλος, τονίζει πόσο σημαντικό είναι να… αγαπάμε τους πνεύμονές μας και αναφέρει:

-“Για μακροζωϊα, θα πρέπει να φροντίζετε τη υγεία του καρδιαγγειακού σας συστήματος αλλά και τους πνεύμονές σας. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ταχίνι ή φυστικοβούτυρου (πλούσια σε βιταμίνη Ε), ωφελεί την καρδιά και τους πνεύμονες λόγω του φυστικιού αλλά και των ξηρών καρπών.

Παίρνοντας βιταμίνη Ε από τρόφιμα περισσότερο από το να την παίρνουμε από προϊόντα ειδικής διατροφής, είναι πιο ωφέλιμο καθότι τα δεύτερα χρησιμοποιούν συνθετική μορφή της Α-τοκοφερόλης, της βιταμίνης Ε δηλαδή που βρίσκεται στο ταχίνι και στο φυστικοβούτυρο.

Η φυσική Α-τοκοφερόλη έχει περισσότερα πλεονεκτήματα για την υγεία σας. Λαμβάνοντας αρκετή βιταμίνη Ε, μειώνετε την πιθανότητα να προσβληθείτε από καρκίνο των πνευμόνων αλλά και από το σύνδρομο Αλζχάϊμερ. Η βιταμίνη Ε επίσης, σας δίνει πιο δυνατό σώμα αλλά και καλύτερη όραση”.