Δημήτρης Μαρινόπουλος: “Και η καρδιά σας χρειάζεται γυμναστική !!!”

Ο Αιγιώτης πρωταθλητής τoυ bodybuilding και συνιδιοκτήτης του Acceleartion Gym στο Αίγιο, Δημήτρης Μαρινόπουλος, επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι το περπάτημα και το τρέξιμο στην καλή λειτουργία της καρδιάς και αναφέρει:

-“Πολλοί αθλουμενοι δεν συμπεριλαμβάνουν το περπάτημα και το τρέξιμο στo πρόγραμμά τους γιατί τους ενδιαφέρει μόνο να αποκτήσουν μυς.

Αν και η προπόνηση με βάρη για μυϊκή ανάπτυξη είναι σημαντική, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τον πιο σημαντικό μυ του σώματός, σας που είναι η καρδιά. Εάν ήδη συμπεριλαμβάνετε περμάτημα ή τρέξιμο στο πρόγραμμά σας, αυξήστε λίγο την ένταση προσθέτοντας λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα. Θα μειωθούν τα λίπη στο αίμα σας και εάν προσπαθείτε να χάσετε λίπος θα μπορέσετε να φτάσετε στους στόχους σας πολύ γρηγορότερα.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι μικρής διάρκειας καρδιοαγγειακές προπονήσεις μείωσαν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων έως και 27% μετά από ένα γεύμα που περιείχε πολλά λιπαρά. Τι περιμένετε λοιπόν για μία καρδιά γεμάτη υγεία και ένα όμορφο σώμα;

Αρχίστε να τρέχετε. Τι σημασία θα έχει εάν κατορθώσετε να δημιουργήσετε το σώμα των ονείρων σας εάν κάποια στιγμή σταματήσει η καρδιά σας”.