Δημήτρης Μαρινόπουλος: “Κάνετε δίαιτα; Διακόψτε την και μία ημέρα φάτε ό,τι θέλετε”

Πολλοί αθλούμενοι πιστεύουν ότι η διακοπή της δίαιτάς τους για μία ημέρα θα χαλάσει την σωματική τους διάπλαση.  Αυτό είναι λάθος και το γιατί, μας το εξηγεί, ο Αιγιώτης πρωταθλητής τoυ bodybuilding και συνιδιοκτήτης του Acceleartion Gym στο Αίγιο, Δημήτρης Μαρινόπουλος: 

-” Πολλοί αθλούμενοι πιστεύουν ότι η διακοπή της δίαιτάς τους για μία ημέρα θα χαλάσει την σωματική τους διάπλαση. Λάθος. Εάν κάποια ημέρα χαλάσετε την δίαιτά σας αυτό θα αποτρέψει την πτώση του ρυθμού του μεταβολισμού σας. Όταν κάνετε δίαιτα λίγων θερμίδων, μία ορμόνη του θυρεοειδούς που λέγεται λεπτίνη (αυτή η ορμόνη καίει θερμίδες) και ένα ένζυμο που λέγεται λιπάση και βοηθά στο κάψιμο του σωματικού λίπους, μειώνονται επίσης. Επίσης η παρατεταμένη δίαιτα δημιουργεί μείωση της ορμόνης IGF – 1.

Για να αποτρέψετε την μείωση αυτών των στοιχείων του οργανισμού κατά την διάρκεια της δίαιτάς σας, διπλασιάστε την λήψη υδατανθράκων για μία ημέρα, κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και θα επαναφέρετε στα φυσιολογικά επίπεδα τις ορμόνες. Το απότελεσμα θα είναι να διατηρήσετε την μυϊκή σας μάζα και να συνεχίσει ο οργανισμός σας να καίει λίπος”.