Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

∆εν θα γίνουν µαθήµατα στα σχολεία την Παρασκευή 27/9 µε σκοπό την ενεργοποίηση των µαθητών/τριών για συµµετοχή τους σε οργανωµένες αθλητικές δράσεις.

Η ∆ιεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής ∆ιεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρµονίζει την 6η Πανελλήνια Ηµέρα Σχολικού Αθλητισµού 2019 µε την Ευρωπαϊκή Ηµέρα Σχολικού Αθλητισµού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεµβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των µαθητών/τριών για συµµετοχή τους σε οργανωµένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, µέσω της ενηµέρωσης της µαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασµό µε την υγιεινή διατροφή, µε στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθηµα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία µου» προτείνεται οι σχολικές µονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (µεµονωµένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιµο, σκυταλοδροµία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., οµαδικά – ατοµικά αθλήµατα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (µε δυνατότητα δηµιουργίας και µικτών οµάδων).

 

aftodioikisi.gr