Δεκάδες ποδήλατα «πλημμύρισαν» την Αιγιάλεια για τα 125 χρόνια του οδοντωτού

Παραπάνω από 180 ποδηλάτες συμμετείχαν στην επετειακή ποδηλατική βόλτα που διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τον Δήμο Αιγιαλείας, κλείνοντας έτσι τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 125 ετών από την έναρξη λειτουργίας του οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Η διαδρομή ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 13 Ιουνίου από τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου, με τον Αιγιώτη πρωταθλητή Χρήστο Τσερεντζούλια να οδηγεί τη ποδηλατική βόλτα, που ακολούθησε παράλληλη πορεία με την παλιά σιδηροδρομική γραμμή, περνώντας διαδοχικά από τους παραθαλάσσιους οικισμούς: Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολέϊκα, Ριζόμυλο, Ροδιά, Τρυπιά και Ζαχλωρίτικα, καταλήγοντας στο σταθμό του οδοντωτού στο Διακοπτό.

Το παρών στον τερματισμό της επετειακής αυτής διαδρομής, έδωσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος μίλησε για την ανάγκη τέτοιων εξωστρεφών δράσεων που διαφημίζουν την Αιγιάλεια και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες αναψυχής στους κατοίκους. Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά μίλησε για την καθιέρωση της ποδηλατικής διαδρομής Αίγιο-Διακοπτό και την ένταξή της, στις ετήσιες εκδηλώσεις «Εν Συρμώ» δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση του χώρου πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκονται παλαιές αμαξοστοιχίες, σε ένα πάρκο ανάδειξης της ιστορίας του οδοντωτού. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Χριστόπουλος,  ο πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διακοπτού κ. Σπήλιος Ρουφογάλης και ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων οδοντωτού κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης. Παράλληλα με την ποδηλατική δράση, στο χώρο πλησίον του σταθμού του οδοντωτού πραγματοποιήθηκε εργαστήριο ζωγραφικής, για μικρά παιδιά, με θέμα τα 125 χρόνια οδοντωτού από τον εικαστικό Αλέξη Ασημακόπουλο, τόσο το Σάββατο 12 όσο και την Κυριακή 13 Ιουνίου.