Δήμος Μυκόνου: Προσφέρει 80.000 ευρώ συνολικά για στέγαση και διατροφή στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου για να προσφέρει επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο Δήμος Μυκόνου αποφάσισε να καταβάλει το ποσό των 80.000 ευρώ,στηρίζοντας στην πράξη τους ιατρούς του Δημόσιου Κέντρου Υγείας που υπηρετούν στο νησί, για την κάλυψη των εξόδων στέγασης και διατροφής τους, για το 2019.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αποφάσισαν να δώσουν κίνητρα στους γιατρούς για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στο Κέντρο Υγείας. Ενέκριναν και ψήφισαν ομόφωνα την καταβολή του ποσού των 80.000 ευρώ συνολικά στου ιατρούς του Κέντρου Υγείας, ποσό που θα εκταμιευθεί αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους.

Δήμος Μυκόνου: 10.000 ευρώ σε κάθε επικουρικό και 5.800 σε κάθε αγροτικό γιατρό για ένα έτος

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Μυκόνου αναφέρει:

“Το γεγονός αυτό ενισχύει τη συμβολή του Δήμου στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου τα τελευταία χρόνια μετά από συντονισμένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και της Δημοτικής Αρχής, σε συντονισμό με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου, τόσο μέσω της ενίσχυσης του Κέντρου σε εξοπλισμό, όσο και μέσω της παροχής επιδόματος στέγασης και σίτισης προς τους ιατρούς”.

Συγκεκριμένα, το ποσό των 80.000 ευρώ θα καταμεριστεί σε δυο κατηγορίες γιατρών: στους επικουρικούς ιατρούς και τους αγροτικούς που υπηρετούν στο νησί, δίνοντας το κίνητρο και σε άλλους ιατρούς να πάρουν την απόφαση και να δηλώσουν ως τόπο εργασίας τους τη Μύκονο. Ειδικότερα, κάθε επικουρικός γιατρός θα λάβει 10.000 ευρώ και κάθε αγροτικός γιατρός με πλήρη θητεία θα λάβει το ποσό των 5.800 ευρώ για ένα έτος.

 

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/dimos-mykonou-prosferei-80-000-evro-gia-stegasi-kai-diatrofi-stous-giatrous-tou-kentrou-ygeias/125605/