Δήμος Αιγιάλειας: Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του κτιρίου του ΕΚΑΜΕ Αιγίου

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας κέντρου διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου κ. Θεόδωρο Στεφανίδη και με τον εκπρόσωπο της τεχνικής εταιρείας ΑΤΕΣΕ που αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, συνολικού κόστους 1.957.866,44 € (με την έκπτωση).

Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επιφανείας 7.021,11 τ.μ., στην θέση Ροκά Αγίας Κυριακής Αιγίου (κοντά στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου), σε ένα ευχάριστο υποστηρικτικό περιβάλλον, με γνώμονα τη σωστή φροντίδα και προστασία των ατόμων που θα διαβιούν και θα εκπαιδεύονται καθημερινά σε αυτόν τον χώρο-κόσμημα για την περιοχή.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα όραμα, για το οποίο οι προσπάθειες υλοποίησης ξεκίνησαν το 2016, όταν ο σημερινός Δήμαρχος Αιγιαλείας ήταν γενικός γραμματέας του Δήμου και σε συνεργασία με την τότε περιφερειακή αρχή, συντάχθηκε η προγραμματική σύμβαση του έργου, που είναι ένα από τα λίγα ανάλογα σε όλη τη χώρα που η χρηματοδότησή του εγκρίθηκε μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους.

Στην περιγραφή του έργου περιλαμβάνονται δύο κτίρια:

  1. Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198, 75 τ.μ. με υπόγειο ίσου εμβαδού, το οποίο θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους και θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο ίδιου εμβαδού θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.
  2. Η Στέγη Υποστηριζόμενης διαβίωσης, κτίριο ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 197,93 τ.μ. στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.

Ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα.

Την ιδιαίτερη χαρά και τη συγκίνησή του εκφράζει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, μιας και πλέον ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών ΑμΕΑ της ευρύτερης περιοχής, με την κατασκευή ενός σπουδαίου έργου που θα εξυπηρετήσει σημαντικές και ευαίσθητες ανάγκες συνανθρώπων μας με ιδιαιτερότητες, για φροντίδα και άνετη υποστηριζόμενη διαβίωση. Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου (που είναι ο κύριος του έργου) κ. Θεόδωρος Στεφανίδης, τόσο προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και προς τον Δήμο Αιγιαλείας και την Τεχνική του Υπηρεσία, που έφεραν σε πέρας με επιτυχία τον γραφειοκρατικό «Γολγοθά» ώστε να εγκατασταθούν επιτέλους, σε λίγες μέρες, τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 18 μήνες, αν και θα γίνει προσπάθεια από την τεχνική εταιρεία να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, με σεβασμό στις αυξημένες ανάγκες των δυνητικά εξυπηρετούμενων.

Το παρών στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας κ. Λεωνίδας Καράμπελας.