Δήμος Αιγιάλειας: “Πέρασε” η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό του 2021

Συνεδρίασε στις 6 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας για 5η φορά, προκειμένου να ψηφίσει τον προϋπολογισμό για το 2021, ο οποίος έπρεπε να είχε ψηφιστεί από τις 10 Ιανουαρίου. Παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο ήταν 28 σύμβουλοι, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση η παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια” της Βασιλικής Ψυχράμη.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, λόγω υποχρεώσεών του στην Αθήνα, ωστόσο σε τηλεφωνική του παρέμβαση τόνισε ότι “πρέπει να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο”, ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Καλαμίδας μεταξύ άλλων “τόνισε ότι πρέπει ανεξαρτήτως εγωισμών να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στην κοινωνία και να επαναφέρουμε το Δήμο στην κανονικότητα”.

Τρεις ήταν οι εισηγήσεις που κατατέθηκαν για τον προϋπολογισμό:

  1. Της Οικονομικής Επιτροπής, με τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιάλειας.
  2. Της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο”  του κ. Γούτου, που δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και
  3. Της παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ” του κ. Παπακωνσταντινόπουλου, που έφερε τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” απέσυρε την πρότασή του για τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει καμία άλλη εναλλακτική πρόταση, θεωρώντας “κακή” την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι “δεν παραιτούμαστε από τις τροποποιήσεις που ζητήσαμε όσον αφορά τους κωδικούς και τη μείωση του ποσού της ΔΗΚΕΠΑ και προτείνουμε τα χρήματα να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες και απόρους. Δεν αποδεχόμαστε τον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Το ποσό των 1,6 εκ. ευρώ που “ξεφούρνισε” ο Δήμος ότι κινδυνεύει να χάσει για τα ληξιπρόθεσμα, δεν είναι ευθύνη δική μας, αλλά της δημοτικής αρχής που δεν υποχωρεί με τίποτα και ζητά να ψηφιστεί ο δικός της προϋπολογισμός. Δεν μειώνει κατά 200.000 ευρώ τα χρήματα από την επιχορήγηση της ΔΗΚΕΠΑ και η στάση της είναι αδιάλλακτη, αφού μπροστά στον εγωισμό της δεν βάζει πρώτα το συμφέρον του δήμου”.

Η κ. Κουρή, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιάλειας” ανέφερε ότι “ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής είναι αντιλαϊκός”.

Από τους 28 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, (απόντες 5) η πρόταση της δημοτικής αρχής έλαβε 13 ψήφους, του κ. Παπακωνσταντινόπουλου 3 ψήφους, ενώ 12 σύμβουλοι ψήφισαν “παρών”.

Η “συγγνώμη” του Προέδρου

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Ντίνου στη συνεδρίαση ζήτησε συγγνώμη από τον δημοτικό συμβούλιο κ. Βασίλη Τομαρά, αναφέροντας ότι τον είχε αποβάλει λανθασμένα από την προηγούμενη συνεδρίαση για ανάρμοστη συμπεριφορά, λέγοντας ότι ο κ. Γιαννούλης ήταν τελικά αυτός που είχε δημιουργήσει πρόβλημα, ζητώντάς του να ζητήσει συγγνώμη από το δημοτικό συμβούλιο.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ