Δήμος Αιγιάλειας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο CREATIVE CAMPS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ευαισθητοποίησης για την ανάπτυξη της αλληλεπίδρασης και της διαπολιτισμικής καινοτομίας για τις δημιουργικές και αγροτοδιατροφικές βιομηχανίες και το Περιφερειακό Εργαστήριο Τεχνογνωσίας για την συμφωνία καινοτομίας μεταξύ clusters και δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, στο πλαίσιο του έργου “Cross-over HUBS – developing cross – innovation between agro-food and creative enterprises με ακρωνύμιο CREATIVE CAMPS του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Greece – Italy 2014-2020”

Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο Δήμος Αιγιαλείας τη συνάντηση ευαισθητοποίησης για την ανάπτυξη της αλληλεπίδρασης και της διαπολιτισμικής καινοτομίας για τις δημιουργικές και αγροτοδιατροφικές βιομηχανίες και το Περιφερειακό Εργαστήριο Τεχνογνωσίας για την συμφωνία καινοτομίας μεταξύ clusters και δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, στο πλαίσιο του έργου “Cross-over HUBS – developing cross – innovation between agro-food and creative enterprises με ακρωνύμιο CREATIVE CAMPS του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Greece – Italy 2014-2020”, η οποία έγινε διαδικτυακά μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα WebEx.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους και το περιεχόμενο και του έργου από την κ. Ειρήνη Καφούσια, Project Manager του έργου, ενώ αρχικά τη συνάντηση χαιρέτησαν ο κ. Μιχάλης Αναγνωστόπουλος μέλος της ομάδας έργου Creative Camps εκ μέρους του Δ. Αιγιαλείας και ο κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας. Στη συνέχεια, η κ. Φωτεινή Λάμαρη, Διευθύντρια του Aroma Innovation Hub, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε την εμπειρία του Aroma Innovation Hub (ως Κόμβος Καινοτομίας) στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά με έδρα το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Ο κ. Χρήστος Σταυρόπουλος, Διευθυντής Εμπορίου της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών παρουσίασε τη συμβολή της Κορινθιακής σταφίδας στην οικονομία και τον ρόλο της Π.Ε.Σ. και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού με τον δημιουργικό τομέα.

Ο κ. Ανδρέας Τσιλίρας, πολιτιστικός διαχειριστής και συνιδρυτής της “Mosaic Πολιτισμός και δημιουργικότητα”, παρουσίασε στοιχεία για τον δημιουργικό κλάδο και προτάσεις και ιδέες για το πώς μπορούν να συναντηθούν οι δύο τομείς.

Ο κ. Χριστόπουλος Βασίλης, εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικής υπηρεσίας, δόμησης και ανάπτυξης του Δ. Αιγιάλειας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων για την επίτευξη του στόχου του έργου.

Ο κ. Άγγελος Ρούβαλης, εκπρόσωπος της Rouvalis Winery, μίλησε για συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων και τις δυνατότητες που δίνονται στην Αιγιάλεια.

Στη συνέχεια ακολούθησε το εργαστήριο τεχνογνωσίας. Αρχικά έγινε μια σύντομη παρουσίαση κάθε συμμετέχοντα στην ομάδα, ενώ η κ. Ειρήνη Καφούσια αναφέρθηκε στους στόχους του εργαστηρίου και τις προσδοκίες από τη δημιουργία θερμοκοιτίδας στο Αίγιο. Μέσα από την διαδικασία διαλόγου αναπτύχθηκαν και καταγράφηκαν απόψεις όπως σε ποιους κλάδους θα πρέπει να απευθύνεται το έργο, τις ανάγκες που θα καλύψει και τις λύσεις που θα προσφέρει.