Δήμος Αιγιάλειας – Θύματα απάτης ηλικιωμένες– εξυπηρετούμενες του “Βοήθεια στο Σπίτι”

 H Αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής να ενημερώσει τους πολίτες για περιστατικά απάτης προς μοναχικά άτομα του Δήμου μας.

To τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε ότι ηλικιωμένες– εξυπηρετούμενες του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ έχουν πέσει θύματα απάτης.

Συγκεκριμένα,  άγνωστη γυναίκα έχει προσεγγίσει 4 σπίτια ηλικιωμένων  γυναικών ισχυριζόμενη στις 3 περιπτώσεις ότι είναι υπάλληλος του Δήμου Αιγιαλείας ,  ότι επισκέπτεται τις οικίες τους προκειμένου να προβεί σε απεντόμωση και απέσπασε από τις ηλικιωμένες  χρηματικά ποσά. Στη μία περίπτωση δε, προκειμένου να γίνει πιστευτή , ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει εργαζόμενη  του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ , ανέφερε το όνομά της και προσποιήθηκε ότι επικοινωνούσε μαζί της τηλεφωνικά την ώρα που βρισκόταν στην οικία της ηλικιωμένης.

Τα περιστατικά που έχουν γίνει γνωστά σε εμάς έως σήμερα έχουν συμβεί στη Δ.Ε.Διακοπτού και στη Δ.Ε. Συμπολιτείας.

Παρακαλούμε όλους τους ηλικιωμένους , μοναχικούς και μη, εξυπηρετούμενους ή όχι από το ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ να μην εμπιστεύονται κανέναν/καμία που δεν γνωρίζουν όταν  τους πλησιάζει και ισχυρίζεται ότι ανήκει στο προσωπικό του Δήμου.