Δήμαρχος Αιγιαλείας: “Στο Βιολογικό Τέμενη – Βαλιμίτικα – Διγελιώτικαδημιουργούμε υποδομές χρήσιμες για την ανάπτυξη του τόπου

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ σε παραλιακό κέντρο της Κοινότητας Διγελιωτίκων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί με τους προέδρους των Κοινοτήτων Τέμενης κ. Δημήτρη Μακρή, Διγελιωτίκων κ. Ηλία Δημητρίου και Βαλιμιτίκων κ. Κώστα Δημακόπουλο. Αφορμή η επικείμενη ανάδειξη, σε περίπου 10 μέρες, του προσωρινού αναδόχου για το έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Τέμενης-Διγελιωτίκων-Βαλιμιτίκων, καθώς «τρέχει» ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός μετά από σχετική έγκριση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.  Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης της σύμβασης ανέρχεται στα 5.225.000,00€ (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε σχετικά: «Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε τον προσωρινό και ελπίζουμε και σύντομα οριστικό ανάδοχο για το έργο, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό μιας και αφορά σε μια περιοχή τουριστική. Αν δεν σημειωθούν προσφυγές διοικητικού ή δικαστικού χαρακτήρα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το αργότερο μέσα στο 2025, ώστε να συνδεθούν στο δίκτυο οι επιχειρήσεις και οι οικίες, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΔΕΥΑ. Προχωρούμε στη δημιουργία απαραίτητων υποδομών που αποτελούν χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινοτήτων, για να προστατευθούν η δημόσια υγεία και το περιβάλλον και παράλληλα να υπάρξει τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη στον τόπο. Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο που ενέκρινε τη χρηματοδότηση, στους τοπικούς προέδρους για τη συνεργασία και βεβαίως στους συνεργάτες μας της ΔΕΥΑ, που εργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση να μιλάμε για μεγαλόπνοα έργα». Παράλληλα, ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στην κατασκευή του υδατοπύργου στην Τέμενη που ήδη έχει παραδοθεί και λειτουργεί και που επίσης αποτελούσε αίτημα αρκετών ετών για την τοπική κοινωνία.

Τις ευχαριστίες τους για την πολύ σημαντική εξέλιξη εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι κ.κ. Μακρής, Δημητρίου και Δημακόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μιαεπιθυμία πολλών χρόνων φτάνει πλέον στο σημείο της κατασκευής και ολοκλήρωσης. Ευχαριστούμε το αρμόδιο Υπουργείο, τη δημοτική αρχή και όλους όσοι συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί το αποχετευτικό δίκτυο που θα ωφελήσει τους συμπολίτες μας.»

Τέλος, ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στην ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης σε όσες κοινότητες υπάρχει η ανάγκη αυτή, είτε μέσω οποιασδήποτε χρηματοδότησης που ήδη αναζητείται, είτε από ίδιους πόρους.  Επίσης μίλησε για την πρόταση που έχει υποβληθεί, σχετικά με το έργο αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε όλη την περιοχή του τέως Δήμου Αιγίου, συμπεριλαμβανομένων και των χωριών, καθώς αναμένεται η ένταξη σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξαίροντας την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν όλοι οι κοινοτάρχες ώστε να προωθηθεί το αίτημα με γρήγορα αντανακλαστικά και καλή συνεργασία. Τέλος, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε ότι απομένει η υποβολή πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης, για χρηματοδότηση ύψους περίπου 7 εκ. ευρώ, για ένταξη της σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο, μικρών παραλιακών κοινοτήτων που αυτή τη στιγμή δεν συνδέονται, ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για υποβολή μελέτης για τη χρηματοδότηση κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στις κοινότητες νοτίως της Εθνικής Οδού. “Φιλοδοξούμε ότι την επόμενη τετραετία, μετά από συντονισμένες ενέργειες, να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί πλήρες σύστημα αποχέτευσης σε όλη την έκταση του Δήμου, με πολλαπλά οφέλη για όλους μας” κατέληξε ο Δήμαρχος.