Δήμαρχος Αιγιαλείας: “Ο πόλεμος κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται, ας δείξουμε ευθύνη”

Από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, ανακοινώνονται τα εξής:

“Πολλοί νιώσαμε ανακούφιση το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μάθαμε πως ο Δήμος Αιγιαλείας παραμένει στο “κίτρινο”, δείχνοντας πως η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας βρίσκεται ακόμα σε επίπεδα που δεν κρίθηκε απολύτως προς το παρόν αναγκαίο να τεθεί σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και επιπλέον προστατευτικών μέτρων.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός παραμένει ιδιαίτερα μεταδοτικός, μετά και τις μεταλλάξεις του που έχουν εμφανιστεί και οι οποίες προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες και στους πολίτες.

Η σημερινή σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα της Αιγιάλειας είναι παράλληλα πολύ εύθραυστη και μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα. Γι’αυτό το λόγο, οφείλουμε όλοι μας να συνεχίσουμε εντατικά την προσπάθεια, παρ’όλη την κόπωση που δικαιολογημένα αισθανόμαστε εδώ και 11 μήνες. Ο πόλεμος συνεχίζεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Η ατομική και η δημόσια υγεία προέχουν. Ας μην γκρεμίσουμε ό,τι με πολύ κόπο έχουμε καταφέρει ως τώρα, θέτοντας σε κίνδυνο εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους και εμάς. Ας ακολουθούμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών για χρήση μάσκας παντού, συχνό πλύσιμο και απολύμανση χεριών και επιφανειών, αποφυγή συνωστισμών και περιορισμό των κοινωνικών μας επαφών στο ελάχιστο. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ας δείξουμε ευθύνη και ανθρωπιά! Ας βοηθήσουμε τους επιστήμονες, τη κοινωνία μας τηρώντας τους κανόνες και τις προφυλάξεις. “