Δήλωση του Δημάρχου Αιγιάλειας για το θάνατο της ποιήτριας Κικής Δημουλά

Με αφορμή τον θάνατο της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε μια μεγάλη Ελληνίδα, που με την ποίησή της μας συγκίνησε και μίλησε στις καρδιές μας με γλώσσα αληθινή και συνάμα ονειρική και συγκλονιστική. Η Κική Δημουλά ήταν φίλη της Αιγιάλειας, τη θεωρούσε μάλιστα ‘πατρίδα εξ αγχιστείας’ και πάντοτε αντλούσε έμπνευση και πνευματική δημιουργικότητα κατά τη διαμονή της στο εξοχικό της οικογένειάς της στον Πλάτανο Ακράτας. Πρόσφατα, το 2016, ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. την είχαν τιμήσει με μεγάλη μουσικοποιητική εκδήλωση στο Υπαίθριο Θέατρο «Γ.Παππάς» όπου τραγούδησε μελοποιημένη της ποίηση η εμβληματική Μαρία Φαραντούρη, σε μουσική του αιγιώτη συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

Η ίδια, στο σημείωμά της για την τιμητική εκδήλωση, είχε γράψει: «Σας ευχαριστώ που μου ανταποδίδετε τη δική μου αφοσίωση στην Αχαΐα, αφού εδώ στον Πλάτανο παραθερίζω τα τελευταία χρόνια, στο σπίτι της κόρης και του γαμπρού μου. Αν και κατάγομαι από τη Μεσσήνη, απέκτησα και δεύτερη πατρίδα εξ αγχιστείας, την Αχαΐα. Νοσταλγώ τις βόλτες μου στο Αίγιο και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του, νοσταλγώ τις τόσες πολλές φορές που έπαιρνα τον αγαπημένο μου σύζυγο και πηγαίναμε στη σκιά της Παναγίας Τρυπητής και για να πάω πιο πίσω, θυμάμαι τον Μεσσήνιο πατέρα μου να τραγουδάει ‘από την πόρτα σου περνώ ωραία Αιγιώτισσα’ κι εγώ να νομίζω πως τραγουδούσε για κάποια μακρινή εκκλησία…».

Η Αιγιάλεια θα θυμάται και θα τιμά πάντα τη διακεκριμένη λογοτέχνιδα και ακαδημαϊκό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».