Δήλωση ανεξαρτητοποίησης της Μαρίας Ιατροπούλου από την παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ”

Την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ” ανακοίνωσε η δημοτική σύμβουλος  Μαρία Ιατροπούλου, με επιστολή της προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας  Μαρία Γιδά και στα τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής του νέου υποψηφίου δημάρχου Αιγιάλειας Γιώργου Κουβαρά, ενώ ο επικεφαλής κ. Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει, προτείνοντας ως αντικατάστάτη του τον κ.  Κουβαρά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προετοιμασία ή ενημέρωση προς την ίδια, αλλά και στο σύνολο των μελών της παράταξης γι΄ αυτή την αλλαγή.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-“Με την παρούσα, σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας», με την οποία εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος το 2019.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, σε συνέλευση στελεχών της παράταξης, στην οποία ήταν παρόντα γύρω στα 30 άτομα από τα περίπου 300 συνολικά μέλη, ο επικεφαλής κ. Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης και πρότεινε, σε αντικατάστασή του τον έτερο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Κουβαρά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προετοιμασία ή ενημέρωση σε εμένα αλλά και στο σύνολο των μελών της παράταξης για αυτή την αλλαγή. Ούτε τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής, καθώς δεν υπήρξε κάλπη ή ψηφοδέλτιο και δεν διασφαλίστηκε η μυστικότητα της ψήφου, έστω και των παρευρισκομένων. Σε σχετικές διαμαρτυρίες, ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος επαναλάμβανε ότι δεν πρόκειται να έρθουν άλλοι στη σύσκεψη και ζήτησε να σηκώσουμε τα χέρια και να ψηφίσουμε «δια βοής».

Διαχώρισα αμέσως τη θέση μου για τη νομιμότητα της διαδικασίας και δήλωσα ξεκάθαρα ότι απέχω αυτής. Η ψηφοφορία, παράτυπα και αντιδημοκρατικά, προχώρησε με επιμονή του επικεφαλής και δια ανάτασης χειρών λιγότερων των 15 ατόμων, έγινε δεκτή η πρόταση.

Μετά από αίτημά μου προς τον κ. Παπακωνσταντινόπουλο να παραιτηθεί της θέσης του και των σχετικών πιέσεων που ασκήθηκαν από μέλη της παράταξης, δήλωσε τελικά ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το πέρας της θητείας του, θυμίζοντας υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επειδή θεωρώ ότι τέτοια πολιτική συμπεριφορά δεν αρμόζει στην παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» και στα μέλη της, στους υποψηφίους και στους χιλιάδες φίλους που μας στήριξαν στις εκλογές, αντίθετα παραπέμπει σε συντηρητική ανάθεση και διαχείριση εξουσίας, την οποία άλλοι πολιτικοί χώροι εφαρμόζουν και επειδή σέβομαι και τιμώ όλους όσοι συμπορευτήκαμε και με ανέδειξαν πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλο, δηλώνω ότι δεν μπορώ να νομιμοποιήσω αυτή τη διαδικασία και να στηρίξω τις παράτυπες και αντιδημοκρατικές επιλογές του επικεφαλής, που ουσιαστικά παρέδωσε «δαχτυλίδι» στον εκλεκτό του διάδοχο.

Σας γνωρίζω ότι θα παραμείνω μάχιμη και συνεπής στις εντολές που έλαβα από το εκλογικό σώμα και θα ψηφίζω κατά συνείδηση κάθε θέμα που πιστεύω ότι ωφελεί το Δήμο, ανεξάρτητη και αδέσμευτη από αγκυλώσεις και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε μεθόδους συγκεντρωτικών χώρων, τις οποίες εγώ και πολλοί άλλοι συμπολίτες έχουμε απορρίψει εδώ και χρόνια –και για τούτο αγωνιζόμαστε προτείνοντας πάντα ένα νέο μοντέλο εξουσίας.

 

Με εκτίμηση

Μαρία Κ. Ιατροπούλου

Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αιγιαλείας