Συνάντηση με διευθυντές σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απολογισμός πεπραγμένων

Ο Πρόεδρος της  Δευτ/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δούλος Επαμεινώνδας, δεδομένης της ιδιαίτερης βαρύτητας που δίδεται από τη δημοτική αρχή στα θέματα Παιδείας με καθημερινό αγώνα για την επίλυση όλων των ζητημάτων και ταυτόχρονα τον προγραμματισμό σημαντικών έργων, ενημέρωσε τις Διευθύντριες και τους  Διευθυντές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, για τα πεπραγμένα του έτους 2022 καθώς και για το όραμα του για τα επόμενα χρόνια.

O Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος Δημήτριος χαιρέτισε την συνάντηση και υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα στους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς όπως ήταν μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να ενισχύει το έργο τους για να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που ταιριάζουν σε σχολεία σύγχρονα.

Κατά τη συζήτηση επί των πεπραγμένων, με τη σειρά τους οι Διευθύντριες και Διευθυντές εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για διάφορα θέματα που αφορούν τα σχολεία και στη συνέχεια ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Σχολικής Επιτροπής, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλακοπούλου Διαμάντω και τον Δήμαρχο Αιγιαλείας που στέκονται αρωγοί σε όλες τις ενέργειες της σχολικής επιτροπής που στόχο έχουν την εύρυθμη λειτουργία των σχ. μονάδων της Αιγιάλειας.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν την Αιγιάλεια, προγραμματίζουν το αμέσως προσεχές διάστημα, τα περιφερειακά σχολεία του δήμου μας, να επισκεφθούν το Μουσείο Ιάκωβος Τσούνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας που φιλοξενείται στην πόλη μας, την έκθεση μουσικών οργάνων στο κτίριο Παναγιωτόπουλου καθώς και το Πάρκο Χριστουγέννων που θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.  Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης, σκοπός είναι την Άνοιξη τα σχολεία του Αιγίου αντίστοιχα να επισκεφθούν τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας.

Ο κ. Δούλος Επαμεινώνδας ενημέρωσε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει η συντήρηση, ρύθμιση των καυστήρων και όπου υπήρξε ανάγκη έγινε αντικατάσταση καυστήρων και έγινε εφοδιασμός με πετρέλαιο θέρμανσης σε όλες τις σχολικές μονάδες,  ενώ από την αρχή του έτους έχουν ολοκληρωθεί εργασίες ελαιοχρωματισμών, επίστρωση γηπέδων, υδραυλικές/ ηλεκτρολογικές/ σιδηρουργικές παρεμβάσεις όπου απαιτούνταν.

Τέλος, ανέφερε ότι τα σχολεία Δθμιας Εκπ/σης του δήμου, εφοδιάστηκαν σε φωτοτυπικό χαρτί  (μοιράστηκαν 240 κιβώτια σε όλα τα σχολεία) , Η/Υ  και βιντεοπροβολείς . Η προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής θα συνεχιστεί  όπως ταιριάζει σε σχολεία του 21ου  αιώνα.