Δέσμευση Καρβέλη να επανεξετάσει την απόφαση μετακίνησης της αναισθησιολόγου από το Αίγιο στο Ρίο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ

Χθες, Τετάρτη 13.1.2021, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ιατρών του ΓΝ Αιγίου στην έδρα της 6ης ΥΠΕ και συνάντηση με τον διοικητή κ. Καρβέλη παρουσία αντιπροσωπίας της Ε.Ι.Ν.Α.

Η ενέργεια αυτή έγινε σε συνέχεια της πάνδημης κινητοποίησης της Δευτέρας 11.1.2021 με αφορμή την αιφνιδιαστική και παράλογη μετακίνηση και δεύτερης συναδέλφου αναισθησιολόγου προς το ΠΓΝΠ, αλλά και των πρωτοφανών ενεργειών της διοίκησης  του ΓΝ Αιγίου σχετικά με την περικοπή μισθού σε όσους συμμετείχαν στην 3ωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η Ε.Ι.Ν.Α.

Κατά τη συνομιλία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη που διεξήχθη σε καλό κλίμα διαπιστώσαμε την μονομερή ενημέρωση που είχε τόσο για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στην τοπική κοινωνία όσο και για πρακτικά ζητήματα διαχείρισης περιστατικών που προκύπτουν καθημερινά και αφορούν τη συνεργασία του ΓΝ Αιγίου με το ΠΓΝΠ. Από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν καταδείχθηκε ότι η απόφαση μετακίνησης προκαλεί σοβαρή αρρυθμία του αναισθησιολογικό τμήματος και κατ’επέκταση όλου του νοσοκομείου, προκαλεί επισφάλεια και μπλοκάρισμα όλου του χειρουργικού τομέα συγκριτικά με τα πρόσκαιρα και περιορισμένα οφέλη που προκύπτουν για το ΠΓΝΠ.

Δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα για τον αριθμό αλλά και την ποιότητα των χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται καθημερινά στο νοσοκομείο μας. Όσον αφορά δε σε δηλώσεις πανεπιστημιακών παραγόντων για το μεγάλο αριθμό διακομιδών προς το ΠΓΝΠ, έγινε σαφές ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην συνεχιζόμενη μη καθημερινή λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ μικρό ποσοστό αφορούν περιστατικά που χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης από ιατρικές ειδικότητες που δεν διαθέτει το ΓΝ Αιγίου.

Από τη μεριά του ο κ. Καρβέλης αποδεχόμενος το σημαντικό υγειονομικό ρόλο του ΓΝ Αιγίου δεσμεύθηκε να επανεξετάσει την απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου αναισθησιολόγου προς το ΠΓΝΠ αλλά και ότι σε καμία περίπτωση αυτή δεν θα υπερβεί τον 1 μήνα.

Όσον αφορά το ζήτημα των διοικητικών κυρώσεων προς τους ιατρούς που συμμετείχαν στη κινητοποίηση, μας διαβεβαίωσε ότι με εντολή του δεν θα υπάρξει καμία συνέχεια. Τέλος, δεσμεύθηκε ότι θα διαβιβάσει προς άμεση προκήρυξη στο Υπουργείο Υγείας όλες τις κενές θέσεις του Νοσοκομείου Αιγίου.

Από τη συνάντηση μας με τον κ. Καρβέλη προκύπτει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς την επίλυση των προβλημάτων του ΓΝ Αιγίου. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας για μια ποιοτική και δημόσια περίθαλψη που δικαιούνται όλοι οι πολίτες.

 

Οι ιατροί του ΓΝ Αν Αχαίας