Γ.Ντίνος από το 2o IMPACT 2023: «Υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε το νερό ως πολύτιμο αγαθό της φύσης»

Στο παράδειγμα της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας που πρωτοπορεί σε επίπεδο επενδύσεων και δράσεων με σημαντικό αποτύπωμα στην μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης κ. Γιώργος Ντίνος κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο του 2ου IMPACT 2023 «Υποδομές και ενίσχυση της οικονομίας» που διοργάνωσαν στην Πάτρα το διήμερο Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Ιουλίου το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ και ο ΣΤΕΔΕ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας με γενικό τίτλο «Έξυπνες Πόλεις», ο κ. Ντίνος έκανε μνεία στη νέα ψηφιακή εποχή ελέγχου των υποδομών και του δικτύου ύδρευσης για την ορθολογική χρήση νερού στην οποία έχει περάσει ήδη η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, μέσω της χρήσης του έξυπνου συστήματος ανίχνευσης διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Αιγίου, με την αξιοποίηση 11.850 νέων ψηφιακών υδρομέτρων και τον τηλεχειρισμό σταθμών ελέγχου που λειτουργεί όλο το 24ωρο, ώστε να ελαχιστοποιείται η σπατάλη νερού από διαρροές. Ο κ. Ντίνος τόνισε ότι η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας εκμεταλλεύεταιόλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, έχει συντάξει μελέτες καιπροτάσεις και έχει ήδη εξασφαλίσειχρηματοδοτήσεις για μια σειρά από μεγάλα έργα, συνεχίζοντας με ανάλογες πρωτοβουλίες. Το σύνολο των έργων για τα οποία χρηματοδοτήθηκε  και εκτελεί σήμερα η επιχείρηση, που χαρακτηρίζεται απόλυτα υγιήςσε κάθε επίπεδο, είναι πάνω από 70 εκατ.ευρώ, με πιο σημαντικά το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στις παραλιακές κοινότητες, το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας λυματολάσπης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μυρτιά Αιγίου, το νέο αποχετευτικό των κοινοτήτων Τέμενης-Διγελιωτίκων-Βαλιμιτίκων και το διυλιστήριο νερού στον ποταμό Σελινούντα, ένα πραγματικά εμβληματικό έργο για το οποίο εξασφαλίστηκε πρόσφατα χρηματοδότηση.

«Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πρώτα απ’όλα το νερό, σε ποιότητα και ποσότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό της φύσης, που μαζί με το οξυγόνο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωής» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ντίνος.