Γλέντι των κτηνοτρόφων ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στη Μαμουσιά Αιγιαλείας

Oι παραδόσεις στα χωριά μας καλά κρατούν και το γλέντι στήθηκε για τα καλά στην πλατεία του παλιού χωριού Μαμουσιάς Αιγιαλείας, όπου σήμερα είναι η εορτή των κτηνοτρόφων.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αρχές Ιουνίου, από παλιά, οι κτηνοτρόφοι ξεκινούσαν το κούρεμα των ζώων και πλέον έχει καθιερωθεί την 1η Ιουνίου να γιορτάζουν.

Προβατίνες, αρνιά στη σούβλα ψήνονται, αλλά και κρασί άφθονο ρέει  στα τραπέζια που έχουν στηθεί στην πλατεία, με τους κατοίκους να το ρίχνουν για λίγο έξω και με τους χορευτές να σκορπούν κέφι και ζωντάνια.

Στην τοπική πανήγυρη παραβρέθηκαν ο Αντιδημάρχος ΄Εργων κ. Δημήτρης Φιλιππάτος, η Αντιδήμαρχος και Αναπληρώτρια Δημάρχου  κ. Βασιλική Ψυχράχμη, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Βασ. Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Εκπ/σης κ. Αντώνης Μπούλης και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

Και του χρόνου!

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Φωτό: aigialeia24.gr

Γλέντι και χορός στην πλατεία του χωριού
Γλέντι και χορός στην πλατεία του χωριού
Ο κ. Δημήτρης Φιλιππάτος Αντιδήμαρχος ΄Εργων με τον κ. δικηγόρο και  Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνη Μπούλη
Ο κ. Δημήτρης Φιλιππάτος Αντιδήμαρχος ΄Εργων με τον δικηγόρο και Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνη Μπούλη