Γιώργος Γκιώνης: Δωρίζει όλο τον μισθό του πρώτου χρόνου στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου

«Αισθάνοµαι έτοιµος να προσπαθήσω για την πόλη µας,

 ώστε να φτάσει στη θέση που της αξίζει»

Με στόχο, όραµα και σχέδιο ξεκινά τη θητεία του ο νέος Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, δείχνοντας όρεξη για προσφορά, δουλειά και συνεργασία.

Ο Γιώργος Γκιώνης είναι γνωστός, επαγγελµατίας χρόνια στην αγορά και είναι µόνιµος κάτοικος Αιγίου. Αποφοίτησε από τη σχολή Μηχανολόγων του ΤΕΙ Λάρισας, αλλά επαγγελµατικά ασχολήθηκε για πολλά χρόνια µε την οικογενειακή επιχείρηση ως υδραυλικός. Είναι παντρεµένος και πατέρας πέντε παιδιών. Με τα κοινά πρωτοασχολήθηκε επί δηµαρχίας Παναγόπουλου ως υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και κατόπιν στις εκλογές του Μαΐου µε την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο».

Ο κ. Γκιώνης συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς στο ψηφοδέλτιο από τις δύο παρατάξεις που αναµετρήθηκαν στο β’ γύρο των εκλογών και όπως δηλώνει αυτό που µετράει είναι η οµαδικότητα, παραµερίζοντας τους παλαιοκοµµατικές συµπεριφοράς.

Συγκινεί δε και ξαφνιάζει ευχάριστα η απόφασή του να διαθέσει όλο το µισθό για τον πρώτο τουλάχιστον χρόνο για τις ανάγκες του ΕΚΑΜΕ Αιγίου.  Μιλώντας στον
«Τ.» και στην Φρόσω Στιβαχτοπούλου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΕΡ.: Νέος Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου. Πόση ευθύνη νιώθετε για τη θέση που αναλάβατε και πώς ονειρεύεστε την πόλη µας; 

-“Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω δηµόσια τους συµπολίτες µου για την ψήφο εµπιστοσύνης. Ελπίζω και εύχοµαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους  κατά τη διάρκεια της θητείας µου. Η ευθύνη που επωµίζεται ο εκάστοτε πρόεδρος είναι σίγουρα µεγάλη και οι απαιτήσεις αρκετές. Αισθάνοµαι έτοιµος να προσπαθήσω για την πόλη του Αιγίου ώστε να φτάσει στη θέση που της αξίζει. Το Αίγιο, προσφέρεται για σπουδαία πράγµατα, αλλαγές και έργα τα οποία µπορούν να υλοποιηθούν µε σκληρή δουλειά και µέσα σε ένα κλίµα συνεργασίας και αφοσίωσης.  Η πόλη µας αξίζει να είναι φιλική προς τους πολίτες, ανταγωνιστική στον τουρισµό και ισχυρή στο κοµµάτι του πολιτισµού, των επιστηµών και των γραµµάτων”.

 Ποιο είναι το πρώτο ή τα πρώτα θέµατα που περιέχει η ατζέντα της δηµοτικής κοινότητας;

ΑΠ.: Βασικό µέληµα αποτελεί η απαγόρευση της ελεύθερης κίνησης των οχηµάτων γύρω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Θέτουµε ως προτεραιότητα τα παιδιά και τους πολίτες οι οποίοι θα µπορούν ανεµπόδιστα, χωρίς κίνδυνο τραυµατισµού από όχηµα, να απολαµβάνουν τον περίπατο και το παιχνίδι τους στην πλατεία. Αυτός ο στόχος µπορεί να επιτευχθεί µε κλείσιµο όλων των σηµείων, από τα οποία µπορεί να διέλθει δίτροχο ή τετράτροχο όχηµα.  Επιπλέον, φαίνεται να είναι αναγκαία η δηµιουργία δύο λειτουργικών παιδικών χαρών στο κέντρο της πόλης αλλά και η αλλαγή κάθε είδους καθίσµατος σε δηµόσιο χώρο (παγκάκια), πρόταση η οποία θα κριθεί ή όχι υλοποιήσιµη έπειτα από συνεννόηση µε τους αρµόδιους φορείς του ∆ήµου.

ΕΡ.: Ανακοινώσατε στον αγιασµό του ΕΚΑΜΕ ότι ο µισθός σας τον πρώτο χρόνο θα δοθεί στο ΕΚΑΜΕ, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και κυρίως δεν το εκµεταλλευτήκατε προεκλογικά. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

ΑΠ.: Η απόφασή µου να αποστείλω όλον τον µισθό του πρώτου χρόνου στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου είναι οριστική και δεν ανακοινώθηκε ποτέ πριν τον αγιασµό της δοµής για τη νέα σχολική χρονιά. ∆εν επιθυµούσα σε καµία περίπτωση να πείσω την κοινή γνώµη επικαλούµενος το συναίσθηµα. Ως πατέρας παιδιού που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, αντιλαµβάνοµαι το θεάρεστο και επίπονο έργο των ανθρώπων του ΕΚΑΜΕ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν καθηµερινά, τόσο υλικά όσο και ψυχικά. Εποµένως, η κίνησή µου αυτή χαρακτηρίζεται από βαθιά ευγνωµοσύνη και σεβασµό προς τα πρόσωπά τους, αλλά και από  µια ελπίδα ότι η δοµή στο σύνολο της θα είναι λειτουργική και βιώσιµη στο πέρασµα του χρόνου.

 

Απόσπασμα από τη συνέντευξη στην έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 12/9/2019