ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Επιτυχημένη η ημερίδα για τις Φυσικές Καταστροφές στην Πάτρα

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 10:30  στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» στην Πάτρα, η ημερίδα με θέμα: «Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Φυσικών Καταστροφών». Την ημερίδα διοργάνωσε το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού και το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ν. Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΔΕ Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης & υπεύθυνος για τη διαχείριση κρίσεων Μαρίνος Σκανδάμης, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας Γιάννης Πετράτος, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι πρώην Νομάρχες Αχαΐας Στάθης Σερέτης και Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρών Ανδρέας Καράβολας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό στο θέμα της πρόληψης άρα και της μείωσης των φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής μέσω της επιστημονικής γνώσης και να αναδείξει την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της πολιτείας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης και τους εξαιρετικούς εισηγητές, εκ των οποίων τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδη, Ιωάννη Κουκουβέλα, Ευθύμιο Σώκο, Γεώργιο Ηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο, Νικόλαο Δεπούντη, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & Διευθυντή του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού Γρηγόρη Ιατρού και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου Δημήτριο Κατσαρό.