ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ: “Τα Κ.Δ.Α.Π. στο Δήμο Αιγιάλειας θα λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά”

ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Τη ∆ηµιουργία Κέντρων ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.∆.Α.Π.) στο ∆ήµο Αιγιαλείας  έχει βάλει στόχο να υλοποιήσει η Αντιδήµαρχος κ. Βασιλική Ψυχράµη σε συνεργασία µε τον Πρόεδρο του Νοµικού Προσώπου κ. Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, προκειµένου τα Κ∆ΑΠ να λειτουργήσουν υπό το Νοµικό Πρόσωπο, µιας και διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για τέτοιες δράσεις.

cixrami-neaΗ κ. Ψυχράµη µιλώντας στον «Τ.» ανέφερε πως η δράση θα υλοποιηθεί την επόµενη χρονιά, αφού αρχικά απαιτούνται να επιλυθούν διαδικαστικά θέµατα για τη λειτουργία τους (άδεια από την Περιφέρεια, αιτήσεις κ.λ.π.), ενώ µετά από τις αιτήσεις που θα δοθούν στους ενδιαφερόµενους γονείς θα αποφασιστεί ανάλογα µε τη ζήτηση ποιες ειδικότητες θα χρειαστούν σε προσωπικό (π.χ. θεατρολόγοι κ.ά.). Πάντως µέχρι στιγµής το µόνο σίγουρα είναι ότι θα χρειαστούν γυµναστές και δάσκαλοι.

Τα Κ∆ΑΠ που θα λειτουργήσουν θα είναι τα εξής:

  •  1 Κ∆ΑΠ για ΑΜΕΑ στο Αίγιο
  • 2 ΚΔΑΠ στο Αίγιο
  • 1 Κ∆ΑΠ βρεφονηπίων για ΑΜΕΑ στο Αίγιο
  •  1 στην Ακράτα
  •  1 ∆ιακοπτό και
  •  1  Άβυθο.

Για να συγκροτηθούν τα εν λόγω Κ∆ΑΠ απαιτούνται το λιγότερο 15 παιδιά.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι τα Κ∆ΑΠ θα λειτουργήσουν δωρεάν και θα ενταχθούν στο πρόγραµµα  «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» που χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

 

Τι είναι τα Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ∆ΑΠ) :

Είναι οι µονάδες όπου τα παιδιά µπορούν να απασχοληθούν δηµιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου ηλικίας 6 -12 χρόνων. Στις µονάδες αυτές µπορούν να απασχολούνται και παιδιά µε ελαφριάς µορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήµατα. Τα Κ.∆.Α.Π. είναι χώροι όπου τα παιδιά µπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν µαζί τους µέσα από την κοινή εµπειρία της δηµιουργίας σε κλίµα ελευθερίας και ασφάλειας χωρίς ανταγωνισµούς και σκοπιµότητες. Εκεί τα παιδιά βιώνουν διαδικασίες που δεν στοχεύουν σε προκαθορισµένα αποτελέσµατα, αλλά βασίζονται στη δυναµική της κάθε οµάδας και ευνοούν την ανάπτυξη σχέσεων ειλικρινούς επικοινωνίας µεταξύ των µελών της.