Βασιλική Ψυχράμη: “Ο τόπος δεν προοδεύει με εγωισμούς και αλαζονική συμπεριφορά, κύριε Καλογερόπουλε”

Κύριε Καλογερόπουλε,

Θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη βαθιά μας ανησυχία για την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας της δημοτικής αρχής, για τον πρωτόγνωρο για την Δημοκρατία και τα δημοτικά πράγματα χειρισμό σας στο-προ μίας εβδομάδας–αίτημα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για συνεδρίαση δια ζώσης – στο «Πολύκεντρο» Μυρτιάς που πληροί τις υγειονομικές προϋποθέσεις- αδιαφορώντας για την αρχή της πλειοψηφίας…

Δύο ολόκληρους μήνες αδιαφορήσατε για τα προβλήματα του τόπου και δεν συγκαλέσατε Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβουμε αποφάσεις επ’ αυτών. Τι περιμένατε; Μια επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, για να “σας βγάλει από τη δύσκολη θέση”;

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να αποφύγετε με αυτή την διαδικασία, κ. Καλογερόπουλε, το καθολικό αίτημά μας για σημαντική μείωση των δημοτικών τελών που προτείνουμε για να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας, την δεδομένη μάλιστα στιγμή που υφίστανται την συρρίκνωση των εισοδημάτων τους από την μεγάλη οικονομική ύφεση.
Ούτε θα αποφύγετε το καθολικό επίσης αίτημα των παρατάξεων για την ψήφιση ενός ανθρωποκεντρικού, προοδευτικού και αναπτυξιακού Τεχνικού Προγράμματος.

 

Δυο λόγια τώρα για το ιστορικό της περιβόητης για την δημοτική αρχή συνεδρίασης…

Στις 27 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης. Δύο μέρες αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στον νομό μας επιδημιολογικά, το συγκαλεί με τηλεδιάσκεψη και…ταυτόχρονα την ίδια μέρα ο δήμαρχος συγκαλεί στο γραφείο του -που δεν πληροί τις υγειονομικές προϋποθέσεις- την Οικονομική Επιτροπή σε δια ζώσης συνεδρίαση… δηλαδή, εάν αυτό δεν είναι ένα άνευ προηγουμένου αλαλούμ στη δημοτική αρχή… τότε δείχνει μια ανεπίτρεπτη πολιτική σκοπιμότητα!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά η δημοτική σας αρχή.

κ. Καλογερόπουλε ,οφείλατε να έχετε εδώ και καιρό σεβαστεί το αίτημα της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, πράγμα το οποίο συνιστά την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Πεμπτουσία της Δημοκρατίας επίσης συνιστούν η πολυφωνία και η ισονομία στην έκφραση των πολιτικών απόψεων.

Αυτές τις δημοκρατικές κατακτήσεις εμείς θα τις υπερασπιστούμε συμμετέχοντας στη μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που καλεί τον δήμαρχο να αρθεί επιτέλους στο ύψος του θεσμικού του ρόλου για το καλό του τόπου και να αφήσει κατά μέρος τον εγωισμό και την αλαζονική του συμπεριφορά.
Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος θέλει να αποφύγει την ζωντανή συζήτηση, αδιαφορεί για την ξεκάθαρη πλειοψηφική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημιουργεί καταστάσεις ανησυχητικές για τη λειτουργία του, υπηρετώντας προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Σκοπιμότητες που, με ευθύνη του, πληρώνει ο τόπος.
Το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα είναι, μέσα σε λίγους μήνες από την ανάληψη της δημοτικής αρχής, να έχει απομονωθεί ο ίδιος από την κοινωνία.
Πολιτικά, μας είναι αδιάφορη η απομόνωσή του.
Ως απόρροια όμως της εγωιστικής, αναχρονιστικής πολιτικής του, ο δήμος μένει πίσω και αυτό δεν πρόκειται να του το επιτρέψουμε.
Εάν ο δήμαρχος δεν μπορεί, τουλάχιστον να μην δημιουργεί κωλύματα στο Δημοτικό Συμβούλιο που θέλει να συνεργαστεί και να συμβάλει εποικοδομητικά. Οι εξελίξεις και η ανάπτυξη του τόπου δεν μπορούν να περιμένουν.
κ. Καλογερόπουλε, η εξουσία πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας, όπως π.χ. το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, όπως πλειοψηφικά αυτά εκφράζονται.
Πρέπει, δηλαδή, να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και όχι να οχυρώνονται πίσω από το θεσμικό τους θώκο, απομονωμένοι από την κοινωνία.

κ. Καλογερόπουλε,
Δημοκρατία  σημαίνει η αρχή της πλειοψηφίας! Και απλή αναλογική σημαίνει συναινέσεις και διάθεση για συνεργασία…
Όχι τακτικές και πολιτικούς μηχανισμούς με μοναδικό σκοπό το γάντζωμα στην εξουσία…