Βασιλική Ψυχράμη: «Να μην ακυρωθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για φέτος»

Η παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» και η επικεφαλής της Βασιλική Ψυχράμη, σε  γραπτή τοποθέτηση, σχετικά με το 1ο θέμα της ημερησίας διατάξεως, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά την τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, επισημαίνουν  τα εξής:

«Κύριε δήμαρχε, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι της Οικονομικής Επιτροπής:

Σχετικά με το 1ο θέμα της ημερησίας διατάξεως, που αφορά την τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, καταθέτω τα εξής στοιχεία:
1) η δημοτική αρχή περικοπτει 1.083.000€ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2021  και το κατευθύνει σε κωδικούς υπηρεσιών και προμηθειών ανταποδοτικου χαρακτήρα.
2) Ταυτόχρονα είναι δεσμευμένα 1.590.000€ σε κωδικό μεταφοράς απορριμμάτων, ανταποδοτικου χαρακτήρα.
Το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε τον διαγωνισμό της μεταφοράς απορριμμάτων ως μη σύμφορο για τον Δήμο μας.
3) Ο δήμαρχος έκανε ένσταση , η οποία εκδικαστηκε από το 7ο τμήμα του ελεγκτικού συνεδρίου στις 2 Αυγούστου.
4) Η ένσταση του δημάρχου απορρίφθηκε με την υπ.αριθμ.1279/2021  απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου και θα κοινοποιηθεί στον Δήμο μας την ερχόμενη εβδομάδα.
5) Συνεπώς, την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποδεσμευθεί το ποσό των 1.590.000€ για όλες τις ανάγκες του Δήμου ανταποδοτικου χαρακτήρα

6) Άρα ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΈΧΕΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΛΟΓΟΣ  ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΊ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. Οι τοπικές κοινότητες έχουν τεράστιες ανάγκες σε έργα οδοποιίας και μικρά τεχνικά έργα. ΕΊΝΑΙ ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, την στιγμή που είναι ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ  μας η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.

7) Προτείνουμε:´
α) να περιμένουμε την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης και να κάνουμε σωστά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού
β) το ποσό των 184.000€ που λάβαμε από την πολιτεία για τις ανάγκες μας λόγω covid  να κατευθυνθεί στον κωδικό 15-6041 ( αποδοχές προσωπικού ορισμένου χρόνου) και ακολούθως να αυξήσουμε το ωράριο του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων από 4 ώρες σε 6, 5, διότι άπαντες γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο για την επαρκή καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας ( 67 σχολικές μονάδες)
Με εκτίμηση
Βασιλική Ψυχράμη, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ