Βαρουφάκης: Είναι βλασφημία η αποπληρωμή του χρέους

“Η αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία, δεδομένου ότι η χώρα έχει χάσει το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων της και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία”.

Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της προς τη Γερμανία σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος σε άρθρο που έγραψε για τη γερμανική εφημερίδα Bild υπογραμμίζει ότι η Αθήνα έχει απολέσει το ένα τρίτο των δημοσίων εσόδων.

Με τον τίτλο του άρθρου του ο τέως υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας απευθύνεται στον Γερμανό ψηφοφόρο τον οποίο και ρωτά αν θέλει στην πραγματικότητα πίσω τα λεφτά του, ενώ τονίζει πως η αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία, δεδομένου ότι η χώρα έχει χάσει το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων της και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία.

Η οικονομία στην Ελλάδα έχει «τραυματιστεί σοβαρά», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, ενώ την ίδια ώρα καταλογίζει ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση γιατί, όπως υποστηρίζει, ήθελε να βλάψει την Αθήνα και διερωτάται αν υπάρχουν ακόμα και άλλα μυστικά σχέδια.

«Απομένει το ερώτημα αν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αθήνα με τις ευλογίες του Βερολίνου βοηθούν πραγματικά την Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της απέναντι στη Γερμανία», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ υποστηρίζει πως πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα η αποπληρωμή των δανείων, γι’ αυτό και θέτει το ερώτημα μήπως η γερμανική κυβέρνηση έχει «εντελώς διαφορετικές, κρυφές προθέσεις».

Ena Channel