Βάσω Ψυχράμη: «Η Ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο του Αιγίου έχει στόχο το σεβασμό στον Άνθρωπο»

Η Αντιδήµαρχος Έργων κ. Βασιλική Ψυχράµη στοχεύει στην Ανάπλαση της Κλ. Οικονόµου από την αρχή της έως την Αιγιάλεως και στην οδό Μητροπόλεως έως τη Σολωµού, ενώ θα υπάρχει πεζοδρόµηση των κάθετων δρόµων της πλατείας Αγίας Λαύρας. Η συγκεκριµένη ανάπλαση είναι ένα αναπτυξιακό έργο που θ’ αλλάξει αισθητικά το κέντρο της πόλης και θα δώσει περαιτέρω “ζωή”.

Η κ. Ψυχράµη δηλώνει ιδιαίτερα ενθουσιασµένη από  το καλό κλίµα που επικράτησε στην παρουσίαση των σχεδίων στη δηµοτική οµάδα το βράδυ της Τρίτης και τονίζει ότι ο γενικός στόχος όλων των εµπλεκοµένων είναι «Ο σεβασµός στον ΄Ανθρωπο», που είναι και το κεντρικό σηµείο της µελέτης.

Θα υπάρχουν δύο ενότητες όσον αφορά την Ανάπλαση στο κέντρο του Αιγίου. Μια ενότητα που θα επιτρέπει στους πολίτες να κυκλοφορούν πεζοί και µια ενότητα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Το κοµµάτι της πεζοδρόµησης δεν θα είναι πλήρως αποκλεισµένο από τα οχήµατα, αλλά θα υπάρχουν συγκεκριµένες ώρες της φορτοεκφόρτωσης των καταστηµάτων καθώς και κάρτα εισόδου για τους µόνιµους κατοίκους.

Η Ανάπλαση επίσης όπως είχε ανακοινωθεί κατά καιρούς και στα δηµοτικά συµβούλια θα περιλαµβάνει µεταξύ των άλλων: ολισθητική παρέµβαση στην πλατεία Αγίας Λαύρας µε ενοποίηση των δύο κάθετων δρόµων προς πεζοδρόµηση, παρέµβαση στην Κλ. Οικονόµου έως τη Ρήγα Φεραίου στα φανάρια µε παρέµβαση και στην Τρίγωνη πλατεία, ώστε η πλατεία να βγει από την υποβάθµιση και παρέµβαση στη Μητροπόλεως έως τα φανάρια της Σολωµού.

Προτεραιότητα δίνεται στην ανάπλαση της πλατείας Λαύρας, ένα σηµείο που ενώνει την παλιά πόλη µε το λιµάνι και την πλέον αναπλασµένη παραλία.

Το ποσό της χρηµατοδότησης θα δοθεί από το ΕΣΠΑ, που κατά εκτίµηση θα ξεπεράσει τα 5 εκ. ευρώ και εάν κάποιο κοµµάτι δεν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο ∆ήµος µε ιδίους πόρους θα προχωρήσει στην υλοποίησή του και δηλώνει έτοιµος.

Στόχος είναι το κέντρο του Αιγίου να προσελκύσει τους δηµότες της αρχικά και έπειτα να γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών.

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση ῾ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ῾