Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, υπό τον τίτλο: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου και με διάθεση ουσιαστικής επικοινωνίας, ειλικρινούς διαλόγου και συμπροβληματισμού με τους νέους μας, διοργανώνει το Β΄ Συνέδριο Νεολαίας, με θεματικό τίτλο: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ».

Η εν λόγω διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

l   Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγιαλείας «Αλέκος Μέγαρης»Έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο.

l   Σάββατο 13 Ιανουαρίου και ώρα 9.30 (το πρωί), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγιαλείας «Αλέκος Μέγαρης»: Συνέχιση των εργασιών με εισηγήσεις και διάλογο με τους νέους. Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από έγκριτους προσκεκλημένους ομιλητές, αλλά και από μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής μας.

l   Σάββατο 13 Ιανουαρίου και ώρα 18.30, στον Κινηματογράφο «Απόλλων» της πόλεως του Αιγίου: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Οι Νέοι τραγουδούν για τους Νέους», με τη συμμετοχή μουσικών νεανικών συνόλων του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, της Δημοτικής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας, του Νεανικού Φωνητικού Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και των χορευτικών τμημάτων των Ομίλων Αιγίου και Αβύθου.

l   Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 07.00-10.00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Κατόπιν των ανωτέρω, προσκαλούμε όλους τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να συμμετάσχουν ενεργά στο Β΄ Συνέδριο Νεολαίας, προκειμένου να διατυπώσουν τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, με στόχο η διοργάνωση αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με την τοπική μας Εκκλησία, σε ζητήματα και θέματα που απασχολούν τους ίδιους τους νέους και την κοινωνία μας.