Αχαϊκό Φεστιβάλ παραδοσιακών τεχνών και λαϊκού πολιτισμού στο Δασύλλιο της Αβύθου

Αχαϊκό Φεστιβάλ – ένα διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών τεχνών και λαϊκού πολιτισμού

Πότε: 23-24 Ιουλίου 2021, ώρα 09:00 μ.μ.

Που: Δασύλλιο Αβύθου

Είσοδος Ελεύθερη

Για κρατήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987551322 & 6902831263

Ο Χορευτικός Όμιλος Αχαιοί διοργανώνει στο Δασύλλιο της Αβύθου στις 23 και 24 Ιουλίου το ανανεωμένο Αχαϊκό Φεστιβάλ, μία εκδήλωση αφιερωμένη στις παραδοσιακές τέχνες και το λαϊκό πολιτισμό.

Το Αχαϊκό Φεστιβάλ αποτελεί μία γιορτή της παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με ιδιαίτερο στοιχείο τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Αιγιάλειας και τη φιλοξενία πολιτιστικών ομάδων από το εξωτερικό. Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Ουκρανία, την οποία εκπροσωπεί το χορευτικό συγκρότημα «Ελπίδα» του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό. Τη χορευτική ομάδα θα συνοδέψει αντιπροσωπεία από το Δήμου Οδησσού επιδιώκοντας την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων σχέσεων μεταξύ της Αιγιάλειας και της Οδησσού.

Μαζί με το χορευτικό συγκρότημα «Ελπίδα», στη σκηνή του Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα οι σύλλογοι , Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών και ο Χορευτικός Όμιλος Αχαιοί. Την έναρξη του Φεστιβάλ θα σημάνει η Φιλαρμονική Αιγίου «Η Ευτέρπη».

Το Αχαϊκό Φεστιβάλ υποστηρίζουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αιγιάλειας και η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Η εταιρεία πeripatos-sociocultural enterprise έχει αναλάβει την παραγωγή και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Επίσης, το κοινωφελές Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή, η οποία συνάδει με τους σκοπούς του για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πολιτιστικού και αγροδιατροφικού τομέα. Αντίστοιχα, στην πρωτοβουλία αυτή ο ιδιωτικός τομέας της Αιγιάλειας ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό ενισχύοντας το Αχαϊκό Φεστιβάλ και συμβάλλοντας ενεργά στην προώθηση της περιοχής.

 

Σας περιμένουμε στη γιορτή μας!