Αχαΐα: Κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία λόγω παγετού

Για δύο ημέρες, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο τον Νομό.

Αυτό ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και αναφέρει:

Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού
Με τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν και στην περιοχή μας η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι αδύνατη
Μαθήματα με ανοιχτά παράθυρα σε τέτοιες θερμοκρασίες είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν
Αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μας ,στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας για δυο μέρες.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης.»

Δήμος Αιγιαλείας: κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες

Ο Δήμος Αιγιαλείας ενημερώνει τους δημότες πως τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του νομού Αχαΐας, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπου Μπονάνου.

Συνεπώς, τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν θα λειτουργήσουν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας.

Στόχος της απόφασης είναι η ασφάλεια των μαθητών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, του έντονου παγετού κατά τις πρωινές κυρίως ώρες και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που προβλέπεται πως θα σημειωθούν. Τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.