Αφιέρωμα της εφημερίδας «Ομογένεια» της Νέας Υόρκης στο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο

Για τους αγώνες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ενάντια

στους πολεμίους της Ορθοδοξίας και του Έθνους

Είναι ιδιαιτέρως γνωστοί οι αγώνες που δίδει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος κατά εκείνων που μεθοδεύουν εδώ και χρόνια να καταργήσουν την Ορθοδοξία και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «ουδετερόθρησκο Κράτος».

Προσφάτως δε η μηνιαία εφημερίδα «Ομογένεια», που εκδίδει στη Νέα Υόρκη ο δημοσιογράφος κ. Νικόλαος Νοταρίδης, αναφέρθηκε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας, αφιερώνοντας τρεις σελίδες, μέσα στις οποίες προβάλλει το έργο του, «στο πλαίσιο της τεράστιας προσπάθειας που κάνει για να σώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί από τους σημερινούς κυβερνώντες οι οποίοι μαστίζουν ανηλεώς την παραδοσιακή Ελλάδα», όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο προλογικό του σημείωμα ο εκδότης.

Μάλιστα, ο κ. Νοταρίδης κάνει λόγο και για την ετήσια εθνική παρέλαση που έλαβε χώρα την Κυριακή 14η Απριλίου στη Νέα Υόρκη και στην οποία συμμετείχαν μέλη τού Συλλόγου Καλαβρυτινών, σημειώνοντας πως κρατούσαν πανό αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση και εφώναζαν ρυθμικά «Αμβρόσιος – Αμβρόσιος», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκδηλώσουν την επιδοκιμασία τους αλλά και τον προσήκοντα σεβασμό τους στις εκκλησιαστικές και εθνικές ιδέες, μα κυρίως στους αγώνες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ενάντια στους πολεμίους της Εκκλησίας, οι οποίοι, μέσω της παγκοσμιοποίησης, διώκουν την Ορθοδοξία και το Έθνος.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ