«Αυλαία» για το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο

Κράτησε ζωντανή τη μαγεία των εορτών για 10η χρονιά

 

Άλλο ένα ταξίδι, στον υπέροχο κόσμο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, ολοκληρώθηκε από το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, που έδωσε μια παραμυθένια και γιορτινή πνοή στον κήπο και την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, από τις 12 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εν μέσω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία και για 10η χρονιά λειτουργίας συνολικά, ο αγαπημένος Χριστουγεννιάτικος θεσμός της Δυτικής Ελλάδας, έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια μοναδική γιορτινή εμπειρία με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το φετινό θέμα του Πάρκου «Ένα δάσος από όνειρα», έστειλε το μήνυμα προστασίας των δασών που μαζί με τον πνεύμα των Χριστουγέννων και τις ευχές για μια νέα καλύτερη χρονιά, γέμισαν τις καρδιές των επισκεπτών.

Για πρώτη φορά οι δράσεις του Πάρκου δεν περιορίστηκαν μόνο στον κήπο αλλά επεκτάθηκαν και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, σηματοδοτώντας μια ακόμη μεγαλύτερη διοργάνωση για την επόμενη χρονιά, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Παρά τα έκτακτα μέτρα διακοπής των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο χώρου του Πάρκου, μέχρι και τα Χριστούγεννα η επισκεψιμότητα έφτασε σε επίπεδα προ κορονοϊού με ατομικές αλλά και οργανωμένες επισκέψεις από περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Κορίνθου, Αττικής κ.α. Ακόμη και μετά την επιβολή των επιπλέον περιοριστικών μέτρων και της διακοπής των ανοικτών εκδηλώσεων, αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που εκμεταλλεύτηκαν τον αίθριο καιρό για να περάσουν ξέγνοιαστες γιορτινές στιγμές στο χώρο του Πάρκου.

Από τις μοναδικές εικαστικές δημιουργίες του Αλέξη Ασημακόπουλου, τη φαντασμαγορική έναρξη με τους ιπτάμενους ξυλοπόδαρους και τη συμμετοχή της Νατάσας Ράγιου και του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, μέχρι τις γιορτινές μελωδίες από τη Φιλαρμονική της Ακράτας και Αιγείρας, τις χορευτικές  και ακροβατικές δράσεις, τους σαλτιμπάγκους, ξυλοπόδαρους, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και βιβλιοπαρουσιάσεις, την 1η Χριστουγεννιάτικη ποδηλατική βόλτα στους δρόμους της πόλης του Αιγίου και πολλές άλλες δράσεις, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, συνδυαστικά με τις δράσεις του Πάρκου του Χριστουγέννων, η Αιγιάλεια στολίστηκε με μοναδικό τρόπο και ύστερα από την αγαστή συνεργασία μεταξύ των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αιγιαλείας, των αντιδημάρχων καθώς και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Ύστερα από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο αγαπημένος θεσμός της Δυτικής Ελλάδας που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, «βάζει πλώρη» για μια ακόμη πιο μεγαλειώδη διοργάνωση και εφόσον τον επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη και ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη πολιτεία της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Η διοργανώτρια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνδιοργάνωση του θεσμού καθώς και τους Χρυσούς Χορηγούς COCA COLA 3E και Ολυμπία Οδό για την αμέριστη υποστήριξη τους και τους Μεγάλους Χορηγούς ΤΙΤΑΝ, ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ, KnR, και Laser Derma Med καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν στην υλοποίηση της διοργάνωσης.