Από 24 έως 28 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου πρόκειται να ανακοινώσει το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. τις βάσεις του 2015 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, δηλαδή από 24 έως 28 Αυγούστου (με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη 25 Αυγούστου), σύμφωνα με την πληροφόρηση του mathp.gr.Η μηχανογραφική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Με την ανακοίνωση των βάσεων οι υποψήφιοι θα μπορούν με βάση τους κωδικούς τους να δουν άμεσα τη σχολή της επιτυχίας τους από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Για πρώτη φορά από φέτος θα ισχύει το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με ειδική εφαρμογή που πρόκειται να θέσει σε λειτουργία το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ

Την ίδια ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, το Υπουργείο Παιδείας θα θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα εγγραφής των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Επομένως οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί άμεσα να μεταβούν στην πόλη όπου εδρεύει το ΑΕΙ ή ΤΕΙ αλλά με κωδικό που θα τους δοθεί θα εγγραφούν ηλεκτρονικά (η προσκόμιση κάποιων δικαιολογητικών θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο).

Ταυτόχρονα οι πρωτοετείς φοιτητές θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή (ΠΑΣΟ), προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν άμεσα προκειμένου να έχουν έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.