Από το τμήμα Οπτικής Οπτομετρίας ΤΕΙ Αιγίου ενημερωτικές διημερίδες για μαθητές

Το Τµήµα Οπτικής- Οπτοµετρίας οργανώνει για µαθητές ∆ηµοτικών Σχολείων της περιοχής της Αιγιάλειας ενηµερωτικές διηµερίδες και µελέτη µέτρησης της Οπτικής Οξύτητας.

Στόχος είναι η ενηµέρωση των µαθητών σχετικά µε πολύτιµο όργανο της όρασης, τον οφθαλµό.

Ειδικότερα θα γίνουν παρουσιάσεις που αφορούν την  ανατοµία και την λειτουργία του οφθαλµού, βασικές οφθαλµικές παθήσεις, την χρήση διορθωτικών φακών και µέτρα πρόληψης οφθαλµικών παθήσεων.

Οι µαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από εργαστηριακούς συνεργάτες στα εργαστήρια του Τµήµατος όπου θα γνωρίσουν εργαλεία οφθαλµιατρικής εξέτασης καθώς και  τον τρόπο κατασκευής των διορθωτικών φακών.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να κάνουν µέτρηση της οπτικής οξύτητας στα πλαίσια ερευνητικής µελέτης που διενεργείται από το Τµήµα Οπτικής/Οπτοµετρίας µε σκοπό την καταγραφή της επίπτωσης των προβληµάτων  οπτικής οξύτητας στους µαθητές της πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης.

Η µελέτη αυτή εκτός από ερευνητικό σκοπό έχει και κοινωνικό όφελος για τον πληθυσµό του Αιγίου. Καταρχάς  ευαισθητοποιεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σχετικά µε την σηµασία των προβληµάτων της οπτικής οξύτητας σε αυτές τις ευαίσθητες µαθησιακά ηλικίες, επιπλέον µε βάση αυτόν τον έλεγχο τα παιδιά που εµφανίζουν προβλήµατα στην οπτική οξύτητα θα παραπέµπονται για περαιτέρω έλεγχο και αντιµετώπιση.

Τα σχολεία που αρχικά συµµετείχαν είναι:

• Τετάρτη 29/4/2015: ∆ηµοτικό Σχολείο Κουλούρας και Nηπιαγωγείο Νικολέϊκων

• Τετάρτη 20/5/2015:  6ο ∆ηµοτικό Σχολείο Αιγίου

• Τετάρτη 27/5/2015:  ∆ηµοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης