«Απόλλων»: Έρχεται ο James Bond και το παιδικό “luca”, ενώ συνεχίζουν τα «Καλάβρυτα 1943»

Bond και το παιδικό “luca”, ενώ συνεχίζουν τα «Καλάβρυτα 1943»

 Συνεχίζει τις προβολές του ο δημοτικός κινηματογράφος «Απόλλων», υποδεχόμενος της νέα ταινία James Bond “ No time to die”, ενώ συνεχίζει η ταινία «Καλάβρυτα 1943», τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα Πέμπτη 18 έως την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου. Επιστρέφουν και τα «Χαρούμενα Σαββατοκύριακα» για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου με την ταινία της Disney «ΛΟΥΚΑ» και γενική είσοδο 3 ευρώ!

James Bond “ No time to die”

Στην ταινία No Time To Die, ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα. Η γαλήνη του θα διακοπεί, όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ της CIA εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα που τον έχουν απαγάγει αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ’ ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας τον Μποντ στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος κατέχει μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.

 

«Καλάβρυτα 1943»

Η ταινία «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο, ζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη το μαρτυρικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

 

«Λούκα»

Η ταινία «ΛΟΥΚΑ» διαδραματίζεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στην ιταλική Riviera και αποτελεί μια ιστορία ενηλικίωσης. Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

 

Από Πέμπτη 18/11 έως και Παρασκευή 19/11.

19:00: Καλάβρυτα 1943

21:30: James Bond: No time to die

 

Σάββατο 20/11 και Κυριακή 21/11

17:00: Luca (μεταγλωττισμένο), είσοδος 3 ευρώ

19:00: Καλάβρυτα 1943

21:30: James Bond: No time to die

 

 

Δευτέρα 22/11 έως και Τετάρτη 24/11

18:00: James Bond: No time to die

21:30: Καλάβρυτα 1943

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Παιδική ταινία: 3 έυρω

 

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο χώρος του κινηματογράφου θα είναι μεικτός με πληρότητα 50% και χωρητικότητα 353 ατόμων. Η είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη  πιστοποιητικού εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν), καθώς και με αρνητικό rapid-test (το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών) ή αντίστοιχα αρνητικό pcr (το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών). Μαζί με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να επιδειχθεί και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν όλους τους ενηλίκους. Οι ανήλικοι από 4 ετών μέχρι και 17 υποχρεούνται να προσκομίσουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου. Τέλος η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή του κοινού και την αποφυγή του συνωστισμού, καλό θα ήταν, οι θεατές, να προσέρχονται  στον χώρο του κινηματογράφου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της εκάστοτε προβολής.