Αποστολή βοήθειας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας στους πυρόπληκτους στην ορεινή Ηλεία

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου ο Πρόεδρος του  Εμπορικού  Συλλόγου Αιγιαλείας,  αφού είχαν μαζευτεί  νερά φρούτα, ξηρά τροφή και ότι άλλο προσέφεραν οι συμπολίτες μας έμποροι και όχι μόνο, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στο χωριό Λάλα, όπου ακόμα και σήμερα τόσες μέρες μετά υπάρχουν ενεργές εστίες και βρέθηκε  τόσο στο πλευρό των  πληγέντων  όσο και των  πυροσβεστών σε μια ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης.

Μια ημέρα ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης που ξεκίνησε από τη συνάντηση με το  προεδρείο του Εμπορικού Αμαλιάδας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο της  Αρχαίας Ολυμπίας όπου πραγματοποιήθηκε  μια σύντομη ενημέρωση από  τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας για την έως τώρα κατάσταση με τελικό προορισμό την ορεινή περιοχή Λάλα του Δήμου Φολόης.

Εκεί   ξεφορτώθηκε η  βοήθεια για τους πληγέντες ενώ το ολοήμερο ταξίδι συνεχίστηκε προς  το βουνό όπου δόθηκαν  νερά και μπανάνες στους ήρωες  πυροσβέστες που ήσαν σε επιφυλακή.

Τέλος φεύγοντας βρέθηκαν στο Δημοτικό σχολείο του Λάλα όπου εθελοντές παιδιά από όλη την Ελλάδα έφτιαχναν φαγητό σε καζάνια.

Πραγματικά είναι συγκλονιστική η προσπάθεια όλων των απλών ανθρώπων που προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο  να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας, των περιουσιών και της καμένης γης.

Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος και πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι  κάναμε το αυτονόητο!!

Συνέχεια τώρα έχουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν ανάγκη.

Το ταξίδι ήταν μια χορηγία του τουριστικού γραφείου Glavas Mini Bus και συνοδεύτηκε από τον γραμματέα του συλλόγου Τάκη Κυριακόπουλο.

 

 

 

 

Εκ του συλλόγου