Απεργούν οι εργαζόμενοι σε ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοικηση και παράλληλα διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στις 9.00 και στο υπουργείο Εργασίας στις 12.00.

Με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν ότι μεταξύ άλλων διεκδικούν άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την ακύρωση του προγράμματος που έχει σχεδιάσει και μεθοδεύει να εφαρμόσει για κατάργηση των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάργηση του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων-Παιδαγωγών.

Επίσης, την άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 ώστε από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά, αλλά και την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.