Απειλές Ερντογάν στην ΕΕ: Θα στείλω 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη

Απειλές κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως θα στείλει εκατομμύρια πρόσφυγες σε ευρωπαϊκό έδαφος, σε περίπτωση που η Ε.Ε. κρίνει την επιχείρηση ως «κατοχή». 

«Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», σημείωσε ο Ερντογάν μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η χώρα για την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», που ξεκίνησε χθες και έχει ήδη πλήξει περισσότερους από 180 στόχους Κούρων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο στρατός της Τουρκίας θα εξασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, η οποία κινδυνεύει λόγω των βλέψεων των Κούρδων να αποκτήσουν των έλεγχο των βορειοανατολικών περιοχών της χώρας.

«Η Τουρκία θα αγνοήσει όλες τις κριτικές σχετικά με την Επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” που εξαπέλυσε κατά τρομοκρατικών στοιχείων, την ώρα που περισσότεροι από 10 ξένοι παράγοντες κυκλοφορούν ελεύθερα στη Συρία», είπε ακόμη.

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε έντονη κριτική στην Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες, που αντιτίθενται στην τουρκική εισβολή. Το ίδιο έπραξε νωρίτερα σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Καλώ την Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να υπολογίσει τι έχει κάνει στην Υεμένη. Και η Αίγυπτος δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσείς αφήσατε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Μόρσι να πεθάνει σε ένα δικαστήριο», τόνισε ο Ερντογάν.

cnn.gr