Απαράδεκτο! Χωρίς χημειοθεραπείες (λόγω ελλείψεων) έμεινε το Λαϊκό!

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαϊκό εξαιτίας ελλείψεων σε βασικά φάρμακα, όπως ογκολογικά. Σύμφωνα με την καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), για δεύτερη συνεχή Πέμπτη, δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο καθώς δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα χημειοθεραπευτικά φάρμακα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξαν σοβαρές ελλείψεις και σε άλλη σοβαρή κατηγορία φαρμάκων, τα αντιρετροϊκά, με συνέπεια οι οροθετικοί ασθενείς να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λαϊκό ζητώντας να υποβληθούν στη θεραπεία τους.

Οι εκπρόσωποι του ΜΚΙΕ καλούν το υπουργείο Υγείας «να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται στο Λαϊκό, για δεύτερη φορά, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές». Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΜΚΙΕ, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών και άλλες οργανώσεις καθημερινά βοηθούν τους ασθενείς με όσα αποθέματα φαρμάκων διαθέτουν.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι την περασμένη Τρίτη οι ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκαν με τη φαρμακευτική εταιρία που προμηθεύει το νοσοκομείο και βρέθηκε λύση. Ετσι, χθες το μεσημέρι, το Λαϊκό παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων και οι χημειοθεραπείες των ασθενών θα πραγματοποιούνται πλέον κανονικά, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

dimokratianews.gr