Απάντηση της δημοτικής αρχής Αιγιάλειας προς την παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ” για την Φυσικοθεραπεία Αιγίου

Η δημοτική αρχή Δήμου Αιγιάλειας απαντά στην ανακοίνωση της παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ” με θέμα “Τίποτα δεν χάθηκε για την παραμονή του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο” και αναφέρει:

Η δημοτική αρχή δεν έχει βάσιμους λόγους να αμφισβητεί τις προθέσεις μελών του δημοτικού μας συμβούλιου, παρά το γεγονός ότι  δεν επέδειξαν όλοι την ίδια υπεύθυνη στάση, για τον κοινό σκοπό της παραμονής της Φυσικοθεραπείας στην πόλη.

Με αφορμή τις «εκτιμήσεις» της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ για την πορεία του αγώνα μέχρι σήμερα, που είχε σαν πραγματικό αποτέλεσμα την έκδοση του ΦΕΚ για τους εισακτέους του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 με τη Φυσικοθεραπεία να προβλέπει 170 νέους εισακτέους για το Αίγιο και την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι σήμερα στα μηχανογραφικά  η έδρα της σχολής είναι το Αίγιο, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: 

-Ουδέποτε η δημοτική αρχή εναπόθεσε τις ελπίδες μόνον στη στάση ή τις ενέργειες των κυβερνητικών βουλευτών από τους οποίους περιμένουμε και ζητήσαμε να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα της πόλης μας.

-Με καθημερινή παρουσία και επιχειρήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αναδείξαμε όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια καταρρίπτοντας κάθε επιχείρημα που προέβαλλε ο Πρύτανης για τη μεταφορά της έδρας της σχολής στην Πάτρα.

-Σε ότι αφορά δε τη μορφή των κινητοποιήσεων αυτές- κρίνοντας πάντα τις συνθήκες  που επικρατούσαν- έπρεπε να γίνουν  στο σωστό χρόνο και να συνάδουν με τη στόχευση αναλόγως των δεδομένων. Αυτό άλλωστε αναλύθηκε και παρουσιάστηκε στη σύσκεψη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όπου σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης υποδήλωσαν τη στάση τους ως ΕΝΙΑΙΑ κι ως εκ τούτου οποιαδήποτε παρέκκλιση από την κοινή γραμμή τη δεδομένη στιγμή είναι άκαιρη και άσκοπη για την ευόδωση του κοινού σκοπού.

-Η δημοτική αρχή, πιστή στην υπόσχεσή της να δώσει τον ανυπέρβλητο αγώνα, με κάθε μέσο για την παραμονή της σχολής στο Αίγιο, συνεχίζει με προσεκτικά βήματα κερδίζοντας κάθε μέρα καθοριστικές  «μάχες» με ουσιαστικό στόχο την τελική έκβαση της υπόθεσης για την παραμονή της σχολής στο Αίγιο.

 

Παπακωνσταντινόπουλος για Φυσικοθεραπεία Αιγίου: “Tίποτα δεν χάθηκε!”